Nem hiszem, hogy érdemes itt a Vezessen kommentelni az alábbi kis videót, de autós magazin szerkesztőségként egyszerűen NEM BÍRJUK KI!

A hölgyet nem is érdemes bántani: tájékozottsága az olajiparról, a környezetvédelemről és a Föld faunájának védelméről nyilvánvalóan a fülecskéjébe utoljára súgott egy-két mondattól függ. Hogy úgy mondjam, Szilvit, akár ipszilonnal, akár anélkül, de nem azért szeretjük, mert talán hoz hazánknak egy újabb Nobel-díjat. De a Greenpeace hogy lőhet ekkora bakot? Vagy inkább bakot ne, hiszen az állatokat – állítólag – szeretik, inkább öngólt?

A jegesmacit simogató szépség ugyanis egy 645i BMW-t tol arrébb a gonosz-gonosz Shell benzinkútjától. Egy ilyen 645i a spritmonitor.de (német közösségi fogyasztás-mérő oldal) szerint 11,73 litert eszik százon átlagos használatban, de a V8-as benzinmotor városban nemigen áll meg 16 alatt. Hát ezt a kocsit nem használja mostantól Szilvi a gonosz Shell benzinével.

Bónusztrack: Szilvi kocsiján jól láthatók a lézerblokkoló fejei:

Bódi Sylvi és a Greenpeace bámulatos öngólja 2 Szilvi: lézerblokkolóval a törvények felett autózni legalább olyan stílustalan dolog, mint döglött jegesmacik bundájából facsart benzint tankolni!

Mellesleg Magyarországon az osztrák határ melletti OMV-kutak üzemanyaga és a Hamburgból érkező Shell V-Power kivételével tudtunkkal mindenki a MOL üzemanyagát tankolja, ami viszont érkezhet bárhonnan a világból. Akár Afrikából az olajban pancsoló struccok közül, akár Kazahsztánból az édes kis sivatagi rókák üregéből, akár Alaszkából az aranyos farkasok élőhelyéről – bárhonnan.

Bódi Sylvi és a Greenpeace bámulatos öngólja 3


Kedves Greenpeace, kedves Szilvi: ha tényleg akartok tenni a jegesmacikért, ne olyan kampányt csináljatok, amely egy céget támad a sok közül, mert ilyenkor óhatatlanul felmerül a kérdés: nem lehet-e, hogy a kampányt nem a sok zöldszívű magánember, hanem netán konkurens olajcégek szponzorálták? Hiszen egy sincs köztük, aki az olajat a Holdról hozatná: az olajkitermelés bizony környezetkárosító, koszos, csúnya dolog.

Propagáljátok a villanyautókat és a hozzájuk tartozó megújuló energiára épülő infrastruktúra-fejlesztést, a hidrogénautózást, vagy legalább a földgázos autózást. Az hitelesebb volna, mint betámadni egy olajvállalatot a sok közül, csak mert a jegesmedvének a Spektrum tévén olyan szép fehér a bundája.

Ja, és Szilvi – ha igazi jegesmedvével találkozol, ne menj oda megsimizni! Tudod, ezek nagyon kemény állatok: