Az esti rémhíradó minden nap fél hétkor arcunkba önti a vért. Rezignáltan figyeljük a menetrend szerint érkező balesetek híreit. Ütközött, borult, bennégett, közben nyeljük a tejet, rágjuk a kiflivéget. Nehezen ér el a tudatig, de elég egy apró, messzi személyes kötődés, hogy bőrünkön érezzük a tragédiát. 
Elég annyi, hogy a környéken történjen, egy olyan úton, amit jól ismerünk. Ahol naponta haladunk, minden délután ugyanúgy süt szemünkbe a nap, aminek már hátsónk kívülről fütyüli az összes kátyúját. Ha egy ilyen úton látunk atomjaira szakadt, kiégett roncsot és árokba fordult buszt, azon sokkal mélyebben elgondolkodunk. 
Ezért kap érdekes élt számomra ez az MTI hír. “Ketten vesztették életüket Újtikos határában a 36-os számú úton szombat délután, amikor kiégett az a jármű, amely autóbusszal ütközött – közölte a vizsgálat eredményét a hajdú-bihari mentőszolgálat mentésvezetője.

Ratku Attila korábban elmondta, hogy az autóbusz súlyosan sérült vezetőjét nem sikerült megmenteni, a helyszínen meghalt. A személygépkocsi teljesen kiégett, szinte csak a négy kereke maradt meg, így pontosan még azt sem tudták megállapítani, hogy hányan tartózkodtak benne. Az előzetes információk szerint a személykocsiban ketten lehettek, a vizsgálat azonban kiderítette, hogy a személykocsiban csak a vezető tartózkodott, aki bennégett az autóban – ismertette a mentésvezető.”
A környéken lakóként az ugatólánc hamarabb ért el mint bármilyen hiteles hírforrás. Záporoztak a rémtörténetek: “Felrobbant a fókusz, a busz felborult, felrepült az ütközés erejétől” -suttogták a szomszédok. “Kilóötvennel csapódott bele a buszba, valszeg részeg volt” -elmélkedtek a haverok. 
A képeket látva a pletyka kivételesen nem torzította túl a valóságot. Mint mostanra kiderült, a baleset okozója, a Ford Focus sofőrje ittas vezetés miatt került rendőri eljárás alá, a baleset előtt négy órával. Miután megtörtént az intézkedés gyalog hagyta el a tiszavasvári kapitányságot, majd jogosítvány nélkül újra autóba ülve indult végzete felé a 36-oson. Az eset nyílegyenes szakaszon történt, a Ford nagy sebességgel áttérve a szembejövő sávba ütközött, a buszsofőrnek nem volt esélye elkerülni az ütközést. 
 
Tanulság az nincs, csak enyhe gombóc a torokban, és újabb erős késztetés, hogy minden idegszállal figyeljek mikor felkészült szakemberek okítanak valódi vezetési helyzetekről. Nem életbiztosítás, de a részeg kamikaze sofőrök ellen nincs jobb ellenszer.