Forró nyárba fordult a hétvége, a Hockenheimringen, pokoli hőség teszi próbára a DTM első futamára készülő versenyzőket. Lehet, Földanyánk ezzel tiltakozik a sűrű fenyőerdőt felverő versenygépek ellen, mindenesetre a fejre nehéz kalapácsként súlytó hőség érdekes ízt ad a futamoknak. Már második napja szaglászok a helyszínen, és mint mezei néző el kell ismerjem, nem véletlenül kerül kiemelt helyre a német túraautó bajnokság.  Idén a Mercedes-Audi-BMW trió indít autókat, és vonul fel olyan erős körítéssel, hogy senkinek nem lehet kétsége, komolyan veszik a versengést. 

Nagy tömeget vonzott a bokszutca látogatás

Nagy tömeget vonzott a bokszutca látogatás

Nagy tömeget vonzott a bokszutca látogatás


A paddockban csak a VIP vendégek számára akkora ideiglenes épületet húztak fel, hogy azt bármelyik Forma-1-es csapat megirigyelhetné.  Háromemeletes az aranyban születetteknek, kétemeletes a mezei szerelőknek és sajtós kollégáknak. Persze, a légkondicionált üvegkalitkák csak elsőre tűnnek csábítónak. 
Az igazi buli, a versenyhétvégék hangulata még mindig a kempingek kolbászszagú, sörterhelt levegőjében rejtőzik. Haverok, sátor, kis zászlólengetés a Porsche betétfutamnak, üdvrivalgás a Mercedes számára F-1 futamgyőzelmet hozó Nico Rosberg tiszteletköre alatt, majd füldugó nélkül félsüket bokszbejárás.   De hát a németek élnek-halnak a benzingőzért. Látszik ez a rajongás, és úgy tűnik, a sör mellett a jó verseny sem marad el. A holnapi futam első három helyére a gyártrió egy-egy pilótája kvalifikálta magát. Az Audival Mattias Ekström csípte meg az első kockát, mögötte Jamie Green Mercedessel, és végül Dirk Werner BMW-vel zárja a sort.