Szeretjük az őrült ötleteket. A Fiat 126p tuningolása pedig vastagon az. A gyártás első napjától az utolsóig nem lett szálkás izomagy a kultikus kisautóból, egy porcikáját sem tervezték száguldásra. A  hátsó tengelyen dohogó 24 lóerő legfeljebb nosztalgiát ébreszt, ezért nem csoda, hogy akadt pár őrült agyból kipattant a szívátültetés ötlete.

Az eredmény? Egy vallatógép. Ebben utazva biztos elvállalnátok még a Kennedy gyilkosságot is.

A motortérben egy Yamaha FZR szíve dolgozik, 145 lóerős teljesítménnyel, brutálisan magas fordulaton reszelve. A miniatűr bestia 3.5 másodperc alatt ugrik százra, és képes sokkal többre is, feltéve ha a sofőr elég komoly mogyoróállománnyal rendelkezik. Az erőátvitelt sem bízták a véletlenre, az önzáró differenciálmű a Toyota Celica GT4-ből származik, a váltó pedig szintén Yamaha termék, egy ötsebességes rövid áttételekkel operáló szekvenciális darab.


Az angol építők nem ma kezdték az ipart, több hasonló átépítést tudnak már a hátuk mögött. A Fiat 126p nem az utolsó, szeretnének továbblépni, ezért eladó a gonosz lengyel törpe 3,5 millió forintnak megfelelő angol fontért keresi új, bátor gazdáját.