Az Ariel Atom földi halandónak egy kezelhetetlen sátáni játékszer. Tudom, ültem benne. A három másodperces százas sprint egy fémkalitkához láncolva, miközben kavicsok pattognak a bukósisak plexijén, maradandó élmény. 300 lóerő cipel 470 kilogrammot, így a Honda Civic Type-R blokkja bármikor kész kipréselni tüdőnkből a levegőt.

Kell ezt fokozni? A gyáriak szerint igen, megépítettek egy 500 lóerős V8-as verziót is, így átesve a józan őrület sötétebbik oldalára. Ha hisszük, ha nem, van akinek ez is kevés. Létezik tuningolt, turbós verzió az angol fenevadból.

Egy sátánnal cimboráló tulaj az RSP tuningműhely csomagját felhasználva teljesen átalakította az alap K20A kódjelű motort. Ügyködése eredményeképp, főképp a bitang méretű turbónak köszönhetően sikerült 650 lóerőt kifacsarni a japán szívből!

Esztelen erő, még egy komolyabb tömegű utcai autóban is, de az Atom alig öt mázsa! Kétséges, hogy komolyabb leszorító erő híján bármi értelme is van ennek a hatalmas teljesítménynek. Szerencsére videó is készült akció közben, ahol jól megfigyelhető, ez a vas olyan, mint a felnőtt filmek hatalmasra nőtt pisztolya. Dicsekedni lehet vele, de nincs az a pálya ahol megmutathatná az igazi erejét.


(Az ostorcsattogtató turbó hangját figyeljétek!)