Idén, 12. alkalommal került megrendezésre az ország, jobban fogalmazva Közép-Kelet Európa legnagyobb Harley-Davidson seregszemléje.

Az alkalmat kihasználva, mi is beépültünk kicsit, és próbáltuk kiszagolni a hangulatot, vajon miért húznak szűk bőrgatyát meglett családapák, és költenek milliókat egy avítt, ősöreg technikájú kétkerekűre. A válasz tulajdonképpen egyszerű, a közösség, szabadságvágy, és jólét hármasa termeli ki a kempingben két sör után motorral botorkálókat. A fiatalságukat sirató, kapuzárási pániktól szenvedő bőrruhás bohócokat csak az lát, aki nem ült nyeregbe, és nem került pár kilométert a Balaton körül.

Mert akkor kerül helyére minden, és érti meg az ember, vajon miért utaznak ide lengyelek, csehek több mint ötven éves veterán motorokkal, tengernyi kilométer után víg vigyorral. Nem kamuszöveg az, hogy ezek a négy mázsás masztodonok más élményt adnak a kétkerekű túrák során. A Harley-Davidson, olyan amerikai találmány mint a Coca-Cola, régi sikerrecept szerint működik, alig változott az évek során, mégis minden ellenlábas le akarja másolni.

Már csak a TV hiányzik

Már csak a TV hiányzik

Van benne magamutogatás, ez nyilvánvaló tény, akadnak akik csak a jólétük kifejezésképpen vesznek egy darab vad motoros múltat, de a krómon úszó bárányfelhők a 45 fokos hengerszöggel csattogó Harley-Davidson nyergében ülve mutatnak jól igazán. Hosszú és felesleges mondatok helyett lapozzátok végig a galériát, és ha pár év múlva pocakkal és elégedett ősz halántékkal ültök életművetek tetején, kicsit céltalanul bambán a semmit bámulva, jusson eszetekbe, a balatoni motoros ramazúri.