Az autóba szerelt, közlekedést figyelő kamera hasznos. Ezt mi is tapasztaltuk, mikor egy rendőrjárőr nyomába szegődve ezzel a módszerrel rögzítettük a tányérsapkások által elkövetett szabálysértéseket.
Ki hinné, hogy a jogilag vadnyugatra emlékeztető Oroszországban is nagy sikernek örvendenek az ilyen készülékek? Legalábbis egy Youtube csatorna szerint mindenképp.

A butilkaroma csatornán található videók ugyanis egytől egyik kényes forgalmi szituációkat rögzítenek, egy sok kilométert futó magasabb teherautó szemszögéből.  Nincsenek hatalmas, komoly ütközések, csak kisebb koccanások, ahol ordít a sofőr figyelmetlensége, mint például itt, Ladás barátunk lassítva átcsorog a jobboldali sávba, és ezzel a lehető legrosszabb döntést hozza meg.


Ez a BMW sofőr pedig a tipikus értetetlen isten barma figuráját hozta, fogalmam sincs mit akarhatott, de remélem, nektek van hasznos tippetek.


Végül egy Nissan és a modern, hatásos fék tanulsága következik, hiába harap a négy tárcsa, ha mögöttünk egy megrakott teherautó robog…