Amerika két partja és két legendás városa között még légtávolságban is komoly, közel 4000 kilométeres távolság feszül. Ezért ha az átlag amerikai nekivág az útnak, repülőre ül, és öt óra szöszmötölés, terroristaelhárítás és testüregvizsgálat után megérkezik céljához.

Ezt az utat országúton megtenni elvetemülten pihent vállalkozás, de a gravitáció a buggyantakra is ugyanúgy hat, nem pörögnek ki az űrbe, így erre is akadt vállalkozó. John Belitsky és cimborája, Dan Wuebben döntöttek úgy, a legjobb út a szárazföldön vezet, és nekivágnak a kétnapos utazásnak. Ehhez már csak megfelelő jármű kellett és ők erre a célra a messze földön híres sárga taxik egyikét szemelték ki.

A legtöbb sofőr körberöhögte az ötletet, ám akadt egy bátor és lelkes taxis, Mohammed Alam, aki rábólintott a fuvarra, kerek 5000 dolláros díjazásért. A befektetési bankárként tengődő John eredetileg apja előtt tisztelgett az úttal, aki taxisofőrként dolgozta végig életét, viszont ahogy két társa, ő sem volt felkészülve a hatalmas, kalandos út viszontagságaira.


Ennyi kell egy tipikusan amerikai történethez. Az Egyesült Államok még mindig az álmok földje?