Az autóhoz könnyen kaphatunk bármilyen kiegészítőt, és sokan szeretik is a csillogó-villogó, ugyanakkor haszontalan kütyüket. De mi van akkor, ha az autózás szeretete kilép a karosszéria lemezei közül és a mindennapi élet apró zugaiba is berágja magát?

Ebben a helyzetben lehet szükségünk autós kacatokra, de bizony nehéz a választás, a kínai giccsparádétól a kézművesipari munkákig keresgélhetünk. Hogy legyen némi rálátásunk, mégis hol vannak a kategória határai, összeszedtük az öt legérdekesebb benzingőzös mütyürt, kiegészítőt.

Ára borsos, de azonnali birtoklási vágyat ébreszt a Fender Shelby Mustang Stratocastere

Stílusos kulcstartó, csak kicsit nehéz

Stílusos kulcstartó, csak kicsit nehéz

5. Kulcstartó

A legősibb és legelterjedtebb. Minden ország minden bazárjában lehet kapni bármilyen márkajelzésű kulcstartót. Viszont gyújtógyertyát kevesen aggatnak az indítókulcsra, pedig német földön direkt erre a célra átalakított darabokat lehet kapni. Valaki meglátta benne az üzleti lehetőséget, hiszen a kukába való alkatrészeket 2700 forintnyi euróért kínálják.
Mandzsettagomb benzinvérű menedzsereknek

Mandzsettagomb benzinvérű menedzsereknek

4. Mandzsettagomb

A stílusosan lázadó menedzserek fétistárgya. Aston Martin, Ferrari, Maserati, 1959-es Impala hátsó, versenysport inspirálta féktárcsa, ezek mind-mind megkaphatók a tehetős vásárlók számára. Hogy mennyire tehetős réteget céloznak meg? Nos a Ferrari-váltóbotot mintázó gombokért 125 eurót, azaz 34 ezer forintot kell leszurkolni, ami nem aprópénz egy ilyen apróságért.

Izmozó egerek

Izmozó egerek

3. PC egér

Most igazi univerzális ajánlat következik, mert ez egyfelől használati tárgy, tehát nem a „sarokba dobom a hülye csajom gyertyatartóját” kategória. Másfelől kicsit gyermeteg és autót mintáz. Tehát a férfipopuláció 90%-a legalább mosolyogni fog rajta. Vezeték nélküli, a legmenőbb sportautók képére formálva! Igaz csak tengerentúli izomautók, de a Corvette Z06, vagy az új Camaro bármelyik autóbuzi szívét megdobogtatja.

A nagy vízen túl 8500 jó magyar forintnak megfelelő dollárért vesztegetik. Bár szerintem itthon is lehet hasonlót kapni, ha meg nem, akkor itt az ötlet, lehet importálni, gyártani, árulni.

Vadul tépő metálriffekhez javallt Lamborghini gityó

Vadul tépő metálriffekhez javallt Lamborghini gityó

2. Gitár

Bevallom, ezen a ponton én is kezdtem ellenállhatatlan birtoklási vágyat érezni. A Fender Stratocaster formája legalább annyira legendás és időtálló, mint a Porsche 911-esé. Mondhatni ez a nagybetűs gitárforma, ami autóbuzériával meghintve lefegyverzően jó keverék. A Ford és a Fender házassága szinte adja magát, hiszen mindkét gyártó rendelkezik Mustang elnevezésű modellel. A nagy múltú sportautó 45. évfordulójára készült akusztikus gitárral az amerikai autóstalálkozók tábortüzeinél még fahanggal is nagy sikert arathatunk.A boltba azért nem érdemes rohanni, mindössze 300 darab készült az egyedi hangszerből.

A  vadabb álmokat a Shelby GT500KR előtt tisztelgő Stratocaster valósítja meg. A százdarabos széria nem csak a fekete színnel és kobramintával hódít, a 830 ezer forintos ára is elég hajmeresztő.

Szerencsére nem kell várni az újabb limitált kiadásokra, akad egy építő Las Vegasban, aki szívesen készít, akár Lamborghini mintázatú gityót is. 

A mosdóban is elkél a hatgangos

A mosdóban is elkél a hatgangos

1. WC pumpa

A kábelfektetést és az autózást összehozni, már tényleg nem gyerekjáték. Az egyetlen közös keresztmetszet a pumpa formája, ezt a piaci rést pedig élelmes vállalkozók fel is fedezték. Hiába, a sebesség mindkét esetben fontos, ha nincs elég nyomaték, vissza kell váltani…

Bikaerős kávé kell?

Bikaerős kávé kell?

Bikaerős kávé kell?


+Lamborghini kávégép

Ha egy bikaerős fekete kell, nincs jobb választás, mint a Lamborghini logóját hordozó kávéfőzőgép, limitált széria ez is, ahogy kell, ezer darab készült mindössze, 320 ezer forintos árcédulával.

Cél csak a szélsőségek bemutatása volt, a féktárcsát mintázó tükör, az autózáshoz kapcsolódó szék, laptop, cipő vagy óra már megszokott részét képezi a nagy gyártók kínálatának, ha valaki kedvet kapott a böngészéshez, nézzen szét az everythingcarz.com oldalán, érdemes.