Ismeritek a tipikus városszéli zugműhelyben megbúvó szakit? Vagy közeli ismerősöknek, a mester. A rosszabbik fajtából. Megismerhetjük onnan, hogy még a személyi igazolványán is talpig zsíros melós kezeslábasban feszít, arcán opálosra törölgetett szemüveggel, lehetőleg orrhegyre tolva.

Mert olvasószemüvegben tolja tolja a flexet is, a védőszemüveg csiráknak való, és különben sem kell neki az éles szem. Legalábbis a rajzokhoz, mert a szaki mindent fejből, gógyiból megold. A kisujjában van minden, főleg mióta a reggeli indító felestől jobban megborulva széttiporta egy nyolckilós kalapáccsal. Azóta tényleg tartalmaz pár nem organikus hozzávalót.

Előnye, hogy eltünteti a problémákat. Nem, megoldásról szó sincs, egy igazi MekkMester az elrejtés diplomás mérnöke. Hirtelen dönt, belső zsigeri hangokra hagyatkozva vág, fúr, kábelez, majd mindezt politikai szóvivőket megszégyenítő módon adja el munkaként.

Ja és szerencsére minden országban találunk ilyen szakikat, akár a fentiektől eltérő külsővel. Mint például ezen a videón, ahol bemutatják, hogyan kell egy motort kiemelni a helyéről!


Másik szaki éppen Golf III-ast javít.


Végül, a jól elvégzett munka után már csak be kell pöccinteni a motort, és beállni a garázsba:)