Nagyjából van fogalmunk róla, milyen gyors egy Formaautó. Tudjuk a számokat, és nagyon csodálkozunk, hogy a Safety Car mögött az egész mezőny mintha betonfalba szaladt volna, pedig az éppen aktuális SLS AMG Mercedesnek tiporják rendesen. Emellett több gyártó csinált már személyautós összehasonlítást, pályán, tanulságos végeredménnyel, de a pokoli erő valahogy nem jött át.

Ezen a videón viszont igen, ennél jobban érzékeltetni nemigen lehet a különbséget. Az amúgy brutális pályagépek, nevetséges játékautóknak tűnnek, és úgy vánszorognak fel az Eau Rouge emelkedőjén mint nyugdíjasklub a kirándulásra induló Ikarusra. Mellettük meg, úgy mennek el, hogy…na inkább nézzétek!


Aktuális álmom, most jelen pillanatban a videó megtekintése után: utasként ülni az Ardennek hullámvasútján, lehetőleg egy kétüléses, még V10-es motorral hajtott Forma-1-es gép gyomrában.  Mert így zúzni felfelé Lucifer szintű istenkísértés, esetleg csak a Szojuz űrhajó kilövése übereli, de csak azért mert tovább tart (igaz a következő körre többet kell várni:).