Ha egy társulat közel tíz évig együtt van, tetten érhető a fásultság. Akár zenében, vagy a szórakoztatóipar bármelyik ágában. Már nem ülnek úgy a poénok, nehéz megújulni, önismétléssé válik az egész. Ezt lengetik már évek óta  Top Gear műsora felett is, bizony eljön az idő, amikor besavanyodnak a srácok. Szerencsére ez nem most fog bekövetkezni.

Kiszámítható kicsit a ténykedésük, de amíg mindez működik, szemernyit sem érdekel. Tudjuk hogy Jeremy Clarkson megint nekimegy Hammond autójának, és tudjuk, hogy csínytevésként szétberhelik egymás rádióját, és olykor vérre menő szívatásokkal szórakoztatják a nézőket (sőt ez esetben valós vér is folyt). De látszik rajtuk, hogy élvezik, és ettől hiteles lesz a műsor. 
Karácsonyra két extra epizódban tapasztalhatjuk meg a lendületet, az első lazább, hangolódó adás után jött az igazi nagy durranás, a három királyok útját végigjáró zarándoklat, roadsterekkel, háborús övezeteken át, vaskos angol humorral, a megszokott minőségben. Ami a legjobb, hogy online nézhető, igaz magyar felirat nélkül, de ezért a programért tényleg érdemes elővenni az angol szótárat!
  


Top Gear – The Three Wise Men Christmas Special S16E01