Az internetes bulvárba kerülésnek van egy egyszerű, de sziszifuszi módja. Ez igényel egy csipetnyi tehetséget, türelmet, némi tervezést és lelkesedést (jó azért némi pénz sem árt). 
A cél autót, lehetőleg Forma-1-est építeni. Bármiből. Lehet több ezernyi flakon, kartondoboz, vagy éppen benzinvérű pékek esetén megannyi kenyér. A szokatlan alapanyagból össze kell hozni az autóra emlékeztető formát, jól körbefotózni az építést, hozzátenni, hogy pokoli nagy munka volt, és végül elkápráztató számokkal szédíteni az olvasót. 1.231.124 munkaórát felemésztő, 7.210 kiló száraz kifli felhasználásával elkészített…satöbbi. Végül lehet fürdeni az elismerésben.

 
1. Formula Kenyér
A kenyeres verzió tényleg létezik. Szingapúrban sütötték ki, egy egész  csapat összehangolt munkájával. Ja igen, a számok! Hét szakács izzadta a sütő mellett, két művész adta az észt, két technikus épített és öt önkéntes segédkezett. Így 549 óra munkával, 15.000 dollárból sikerült megoldani az ehető versenyautót. 
2. F-1 Karton
A Puma szervesen kötődik a száguldó cirkuszhoz, ők már ipari szinten űzik a versenyautó replikák építését. Egyik ilyen a csak és kizárólag Puma cipős dobozokból felépített Ferrari F60, mely a chicagói üzlet falán végezte. A feladat korántsem volt egyszerű, egy olyan kirakóst kellet alkotni, ami csak az elemek összeillesztésével nyeri el végleges alakját, a ragasztó mellőzésével. Ezért beszkenneltek egy valódi versenyautót, és szétrobbantva, virtuális darabjait pakolgatva tervezték meg, hogyan lehetne újra összerakni kartonból. Két brit dizájner, a Wilson testvérek teljesítette a papírautó missziót, a folyamatról videó is készült. Íme:
3. Szintén Puma, csak ruha
Egy évvel a kartonos akció előtt, már megjátszották ugyanezt, csak akkor a Ferrari csapathoz kapcsolódó ruhadarabokat használták fel. Természetesen van videó:)
4. A gyufaszálember elképesztő alkotása
És nem vitték orvoshoz!

És nem vitték orvoshoz!

Alanyunk a gyufaszál megszállottja, nem most kezdte az ipart. Épített már katedrálist, köztéri szobrot szintén, persze kicsiben…aztán valószínűleg egy esős, ködös délután elővette a vitrinből kedvenc F-1-es modelljét, és eljátszott a gondolattal. A kellően ráérős Michael Arndt közel egymillió szál gyufa és 1686 tubusnyi ragasztó felhasználásával készítette el a Mclaren istálló autójának mását. A drukker hat éven át dolgozott művén, amelynek megépítése mintegy hatezer eurót emésztett fel. Arndt szülei lakásának konyhájában készítette el a versenygépet és gondolt a jövőre is: az autó darabjaira szedhető, így bármikor, bárhol bemutatható. Valószínüleg szervezete képtelen adrenalin termelésére, mert ha mégis akkor szerintem már az első kereket tűzre dobta volna egy kellemes nyári szalonnasütésen.

5. Édes Ferrari
A legédesebb Ferrari, belga csokiból.

A legédesebb Ferrari, belga csokiból.

Csokiból? Alaptétel. Nem kevés ilyen torta, cukrászati műremek készült. Azért az életnagyságot ritkán pályázzák meg, nincs az a bélpoklos újságíró horda, ami felzabálna egy öt méteres sütit. Vagy mégis? Mert a 4.2 millió forintos ehető F2008-as Ferrari, bizony bármelyik partin megállná a helyét. 21 cukrász több mint egy éven át dolgozott a két tonnányi belga csokiból elkészített édes maranellóin. 

6. Szárnyas palackos, Red Bullos
a Red Bull legújabb műve, a kissé elnagyolt 2010-es bajnoki gép.

a Red Bull legújabb műve, a kissé elnagyolt 2010-es bajnoki gép.

A friss világbajnok csapat is helyet kap a felsorolásban. Nyilván ha a Ferrari babérjaira törnek, ezen a fronton sem maradhatnak le. Gyorsan össze is hoztak egy 2.615 palackból épített Red Bull versenyautót, Thaiföldön kiállítva. 

Akinek ez nem elég, találhat még jégből készült, tengernyi legóból épített, vagy súlyos mondanivalót tartalmazó, teljesen szétlőtt művészeti alkotást is. Gondoljunk bele, ma nem gyönyörködhetnénk ezekben a  szebbnél szebb művekben, ha nincs a Forma-1. Bármit is hoz a jövő, a száguldó cirkuszra szükség van!