A társadalomnak akad egy hajszálvékony rétege, ahova keveredett némi liliputi vér. Ők rajonganak a lekicsinyített hobbikért. Nincs olyan gép, tevékenység aminek miniatűr verziójáért ne rajongna pár csendes őrült.

Terepasztal felett görnyedő vasút megszállottak, parkolóban rádiótávirányítós autókkal versenyzők, rajtuk már meg sem lepődünk. Uborkaszezonban téma után izzadó szerkesztők kedvenc mentőötlete ez, minden nyáron előhúzzák a kalapból. De akad pár olyan elvetemült, akit nem engednek rá a gyenge szívű tévézőre.

Ilyenek például a távirányítós traktorhúzás. Ennek az eredeti verzióját is csak gyárilag hibás alakok művelik (Nincs olyan aki még nem hallott volna erről, de ha mégis, akkor katt ide), tehát a törpe verziótól se várjunk sok jót.


Az építők nem gondolkodtak sokat, amennyire lehetett megvalósították kicsiben azt, amit a tonnahegyeket mozgató eredetiek tudnak. Több motorral összekötve, gázturbinákkal állnak csatasorba, elképesztő látványt nyújtva.

Akinek ez nem elég fárasztó annyira, hogy jól aludjon vasárnap éjjel, altatóként még ezt a négyfejes ekével szántó modelltraktort tudom felajánlani:)