Ha a jövőt akarjuk látni, nem kristálygömböt kell szuggerálni, vagy javasasszonyok szavait fülelni. Csak Japánra kell figyelni. A távoli szigetország boszorkányüstjeiben rotyog a jövő, legalábbis a jövő technikája.

Most a Toyota mutat valami olyat, ami helyrehozhatja a beragadó gázpedál okozta csorbát, és hirdeti fennhangon, náluk a biztonság az első. Ezért öltek tengernyi pénzt a világ legvalóságosabb szimulátorának megépítésébe. A Lexus nevével fémjelzett komplexum megdöbbentő méretekkel szimulálja a valóságot. Egy futballpályányi területen építették meg a sci-fi filmekbe illő szerkezetet. A síneken bármilyen irányba mozgatható kapszulában egy teljes méretű Lexus Ls460 kapott helyet, amiben bármilyen forgalmi szituációt átélhet a tesztalany.

Ebben a 360 fokos képet biztosító vizuális és hangrendszer segít. Valamint a bivalyerős szervomotorok keltette gyomorforgató sebesség (299 km/h), ami teljessé teszi a valóságosság élményét. Igazi isten-szimulátor, halálos balesetek százait elemezhetik ki anélkül, hogy koporsóra költeni kellene. A cél az autósok viselkedésmintáinak pontos megfigyelése, és a baleset-megelőzésben segítő új kütyük tökéletesítése, majd végül egy olyan világ teremtése ahol ismeretlen a baleset szó.


Bár ez utópisztikus gondolat, a Toyota jó úton halad, és reméljük tartanak sajtónapot, amikor ki lehet próbálni ezt a méregdrága játékot!:)