Második napja tartja lázban a sajtót az alsóörsi kettős-hármas gyilkosság, mi is kíváncsian figyeljük a híreket itt a szerkesztőségben. Persze ennyi zűrös, értelmetlen, kusza híradás hallatán nálunk is nagyban megy az összeesküvés-elméletek gyártása – gondolom mások is vannak így ezzel. (A leginkább hitelesnek, de legalábbis hivatalosnak mondható verzió a Rendőrség sajtóközleménye.)

Rendes autóbuzi persze két dologra figyel fel leginkább a történetből: Ford Fiesta (ebben ültek azok, akiket állítólag igazoltatott a rendőrjárőr) és fekete BMW (ebben találták meg azt a feltételezhető gyilkost, aki feltételezhetően öngyilkos lett később). Persze, hogy felkapjuk a fejünket, ha a fekete BMW az Index anyaga szerint ez az autó:

Nézzük csak meg jobban:
Hát ez a BMW bizony egy Skoda. A felnik alapján hírszerkesztőnk, Zsolti, személyiségéből és munkájából fakadóan is két lábon járó autókatalógus kollégánk szerint egy első szériás Octavia RS (teszt az aktuális változatról itt):
Szóval ez se stimmel. Igazán kíváncsiak vagyunk, valójában mi és hogyan történt tehát Alsóörsön. Ráérő időnkben ötletelünk tovább – itt lent a kommentablakban szívesen várjuk olvasóink fantáziálását is!

(Időközben az Index “autó”-ra módosította a “BMW”-t, de van még bőven fekete BMW máshol a sajtóban.)