Heti Top Gear – Összefoglaló 1

TOP GEAR újabb epizódokkal

Lehet kicsit fárad a széria, kövezzetek meg érte, de úgy érzem, fogy a hatalmas gépezet lendülete. Egyáltalán meddig lehet a csúcson maradva a legszínvonalasabb autós műsort előállítani évről évre? Ahogy a nagy rock legendák ők is vissza-vissza nyúlnak a régi ötletekhez és kicsit áthangolva újragondolva tálalják elénk.

Ettől függetlenül még mindig magasan a legjobb, de érezni a sarokban megbúvó lerágott csont szagát a levegőben. A most vasárnap sugárzott rész azért erősre sikerült, követve a Top Gear hagyományokat megint a lakókocsikat veszik célba.

 Azaz próbálják feltalálni a spanyol viaszt egy forradalmian új lakóautó életre keltésével, ami garantálja a röhögőgörcsöt. Jeremy Clarkson emeletes Citroënje életveszélyesen vicces, mint ahogy a két műsorvezetőtárs kelekótya tákolmányai is. James May egy repülőgép ihlette pléhdobozzal szállt harcba, míg Richard Hammond egy teljes lakosztályt telepített Land Roverére. Borul, leég és összedől minden, de mégis hiányérzet lengi körül az epizódot, hiába vetnek be mindent, a kocsiban nagydolgukat végző műsorvezetőktől a jéghideg vízben szörfözésig.

Ez a hiányérzet csak a lakóautós blokkra terjed ki, hiszen a repülőteres tesztekkel semmi baj sincs, az R8 V10 Spyder és a Porsche 911 Turbo kabrió összehasonlítása igazi cukorka a szemnek, és hájjal kenegetés a fülnek, főképp ha HD minőségben nézzük.


Top Gear – [15×04] – 2010.07.18

A tűzijáték az utolsó két részre marad, legalábbis ezt sejteti, hogy tényleg James May pörgette végsebességig az új Bugatti Veyron Super Sportot, lesz szó Ayrton Sennáról és végre megkapjuk tőlük is a Ferrari 458 Italia tesztjét, a Mercedes SLS AMG-vel karöltve.

Aki mindent tudni akar a műsorról, a felhasznált zeneszámoktól egészen James May csíkos pulóver gyűjteményéig, az lapozgassa a FinalGear.com fórumait, minden kérdésre választ talál!