Egy piszok erős és gyors autó akkor a legrémisztőbb, ha a jobb egyben ülünk. Mert alánk pakolhatnak 500 lóerővel felvértezett versenygépet, úgyis mindig a saját határainkon belül fogjuk hajtani. Nem lesz meg az a, itt lehetetlen beférni érzés. Ami a kanyar közeledtével átcsap az itt meg fogunk dögleni érzésbe.

Ilyen adrenalinpumpáló élmény például Ariel Atom-ban ülni. Hajtani is veszett nagy kiváltság, de a fejletépő nehézségi erőt csak profi pilóta tudja kicsiholni.

Ezért is vicces, ha egy kamera figyeli az eseményeket, és rögzíti az utas reakcióit. Hölgyekkel hatványozott a hatás, a vékony hangon sipítozó ordibáló kipirosodott nők nem kevés nézőt vonzanak a Youtube elé. Íme egy klasszikus…

De akár elég egy Honda Civic Type-R a volán mögött veterán F-1-es pilótával, hogy felszökjön az adrenalin. Ricardo Patrese tulajdon feleségét kergette halálfélelemig.


Akár még a profik is berezelnek kissé, ha csak figyelik az eseményeket. A Fifth Gear két műsorvezetője Tiff Needell és Jason Plato űztek keményen egy Porsche 911 kabriót. Mindkettejük komoly versenyzői múlttal rendelkezik, Jason arcáról mégis könnyedén le lehet olvasni a valódi cidri nyomait.