2,5 másodperc gyorsul 100-ra
2,5 másodperc gyorsul 100-ra

Bugatti a Nissan ellen – Pokoli Játszma II.

Bugatti a Nissan ellen – Pokoli Játszma II.

2,5 másodperc gyorsul 100-ra
16 hengeres 4 turbós motorral
Fotó megosztása:
Nemrég landolt egy videó a neten, amiben illegális éjszakai száguldozás zajlik Oroszország útjain. Nem Zsigulik tépték darabosra a ruszki utat, Bugatti Veyron küzdött egy tuningolt Nissan GT-R ellen, és mutatta meg mire képes 16 henger 1001 lóereje. Lemosta a tápos távol keleti gépet, de most itt a revans ideje!

Most legális, vagy legalább annak látszó rendezvényen került szembe a két vas. Ez a Switzer Nissan GT-R viszont tényleg a szteroidos fajta, 800 ló 948 Nm várja a gázpedál rezdülését, nagyjából 3 másodperc alatt van százon, és habként a tortán 90 kilogrammal könnyebb gyári testvérénél. Tiszteletre méltó adatok, és úgy tűnik mindez elég is arra, hogy lenyomja a legendás, etalon Bugatti Veyron-t!

A videóról tisztán látszik, a Nissan a gyorsabb mese nincs. Bár van egy tippünk, hogy a Bugatti nem maximális teljesítménnyel üzemelt, hiszen ha a második kulccsal aktiválják a lovak hátsójába pirospaprikát adagoló automatikát, akkor nem emelkedik ki a felvételeken jól látható fékező szárny, és az egész gép “harapósabb” picit. Ha lehet ilyet írni egy autóról ami 7,3 másodperc alatt éri el a 200 km/h-át.
 


Végignéztem pár videót, hogy lép a Volkswagen ékköve, és minden bizonnyal itt nem a gép, hanem az ember a gyenge. Egyszerűen nem nyomta le a pedált, úgy ahogy kell. Bár érthető, nedves aszfalton, egy émelyítően drága gépet rojtosra szaggatni a szalagkorláton, nem olcsó mutatvány.