Egy elégedett utas.

Egy elégedett utas.

Nem azért történ a dolog, mert meghibbant mindenki és szeretnek a tűző napon várakozni, hanem mert egy egészen különleges taxira vártak, amivel élmény a hazafelé vezető út. Emlékszünk a 2008-ban Genfben bemutatott Giugiaro Quaranta koncepció autóra? Bizony ebből a szépséges csodalényből varázsoltak Taxit Olaszország utcáira, hogy felhívják a figyelmet az autóra (ügyes reklám kampánynak tűnik), természetesen az utasok nagy-nagy örömére.

Amennyiben gyorsan, kényelmesen, halkan és környezet kímélően szeretnék eljutni Rómában “A”-ból “B”-be, mindenképpen a Quaranta-t füttyentsük le az út szélén állva. Az autó technológiai alapjait a Toyota biztosította a híressé vált Hybrid Synergy Drive rendszer segítségével, ami a Lexus RX400h-ból már ismerős lehet. A 268 lőerős összteljesítmény mindössze 4,8 másodperc alatt gyorsítja az utasát 100km/órás sebességre. Ettől még a filmbeli Daniel torkába is gombóc költözne a hófehér Peugeot-ban, ha beállna mellé a pirosban.

Mindenképpen feltűnő látványt nyújt és messziről kitűnik a forgalomból, és semmi szín alatt sem nevezném csúnyának a Giugiaro Quaranta-t. A tervezők szép munkát végeztek és remélem mihamarabb több ilyen autó jelenik meg a közutakon, akár hazánkban is, bár nem biztos, hogy ez a legköltséghatékonyabb módja a taxizásnak, egyelőre.