"...pap is lesz, koporsó, ravatal, gyászlepel..."

Anglia a könnyű agyi defekt melegágya. Talán a klíma teszi, de itt az ezeréves kőházak sugallta komolyság mögött bizony extrém mértékű hülyeség lakozik. A mai nap spontán módon lett szomorú vasárnap, és ez a találat a hab a tortán. Körbejártuk már milyen ha valakit tragédia ér egy autóban, ha egy tragikus halálesetnek állítanak emléket BMW-vel, de valami hiányzott. Egy olyan igazi pofon az elmúlásnak. Az “élni annyi mint röhögni a halálon és meghalni a röhögéstől” mondás igazi megformálása.

Jelentem megtaláltuk, Angliában kell kereseni egy koporsóból épített mókás gép formájában. Phil Bissett fő foglalkozása sírásó, így érez valamilyen perverz vonzalmat a temető iránt. Ezért jött az ötlet, hogy koporsóból építsen magának járgányt. Az internetről megrendelte a kiszemelt 45 kilogrammos darabot, majd lánya ősrégi 1972-es Volkswagenjét  kibelezve, annak motorját, futóművét felhasználva megépítette a száguldó koporsót. Alacsony tömege miatt akár 160 km/h-val is száguldhat, a külsőt egyedi festés és veterán Ford alkatrészek teszik teljessé.

Mindez a szigetországban rendszámot is kapott, meglepő módon egyedi darabot, “sírásó” felirattal. Ha már most fogjuk a fejünket, kezdjünk el kapaszkodni is erősen, mert az öreg alapanyag miatt az adóbesorolása is igen kedvező a bizarr járgánynak,  28.000 forintnak megfelelő angol fontot kell leszurkolni az államnak. Ennyiért tűrik el a már feltűnésével balesetveszélyes koporsót.

Személyes véleményem szerint praktikus megoldás, ha beüt a baj, és otthagyja a fogát a vicces sírásó, legalább már a koporsón nem kell gondolkodni…