Vizsgálatot indított a rendőrség Angliában annak a felvételnek az ügyében, amelyen egy kamion nagy sebességgel halad az autópályán, maga előtt tolva egy Renault Cliót – amely a menetirányra merőlegesen felakadt a teherautó első lökhárítójára.

A felvételt egy másik autóból mobiltelefonnal készítették, és most jelent meg a YouTube videomegosztó portálon. Az incidens a Londontól északra vezető M1-es autópályán történt.

A filmen az látszik, hogy a tartályautó legalább 100 kilométeres sebességgel robog a középső sávban, előtte keresztben a kis kék Clio, amelynek vezetője – az égő féklámpákból ítélve – kétségbeesetten taposhatta a féket.

A teherautót üzemeltető fuvarozó társaság a felvétel felbukkanása után közölte, hogy az incidens még januárban történt, és a rendőrség akkor vizsgálta is az ügyet, de nem indított eljárást az érintett sofőr ellen. Most azonban, hogy a felvétel előkerült, és pontosan mutatja, hogy mi is történt, a gépkocsivezetőt felfüggesztették állásából.

A rendőrség is elismerte, hogy annak idején foglalkozott az üggyel, de mire a járőrkocsi a helyszínre ért, mindkét jármű az útpadkán állt, és az eset személyi sérülés nélküli ütközéses balesetnek tűnt.

A képsorok láttán azonban ismét elkezdődik a vizsgálat – mondta a BBC-nek a rendőrségi szóvivő. Egyelőre rejtély, hogy a Renault hogyan kerülhetett keresztben a kamion elejére, és az is, hogy a teherautó sofőrje miért nem állt meg.