Uragano. A név hangzása alapján egy mediterrán étel, vagy fűszer juthatna eszünkbe, és bár erőben ez sem szenved hiányt, nem az olasz konyha ízvilágát színesíti. Inkább az amúgy sem szegényes sportautó palettát.

Egy különleges és egyedi darabról van szó, ami minden bizonnyal megosztja az olvasói véleményeket. Építője egyszerű olasz melós, közel az ötvenhez, a soha el nem kopó álommal, hogy egyszer ő is birtokolni fog egy igazi Ferrarit. Pénze sokkal kevesebb mint elszántsága, ezért úgy döntött, ő maga építi meg a fejében lévő víziót. Először fából faragott modellen csiszolgatta az ötletet, majd négy évi kemény munka után már szülőfaluja, Fontanelice útjait járja az Uraganoval. Nem mindennapi látvány a csupasz alumínium kaszni, ami stílusjegyeiben magában hordozza a nagy példaképek vonalait.

Ilyen egy házilag barkácsolt sportos hátsó

Ilyen egy házilag barkácsolt sportos hátsó

Ilyen egy házilag barkácsolt, sportos hátsó


Bár lélekvesztőnek tűnik a képek alapján, az biztos, hogy pokolian gyors lélekvesztő. A V8-as Audi blokk kapott egy teherautóról származó turbófeltöltőt, aminek köszönhetően hatszáz ló áll várva a gázpedál rezdülését. Mivel a tömeg is alacsony, egy tonna körül mozog, így tényleg félemeletes élmény lehet, egy ilyen házilag épített rakétával száguldozni. Igaz, korántsem tökéletes, sőt akár veszélyesnek is mondható ez az otthon tákolt sportgép, azért főhajtást érdemel az építő Filandri Moreno töretlen elszántsága.