A Vezess szerkesztőségének irodája nem csak a Vezess szerkesztőségének irodája; itt alkot az új technikai-informatikai magazin, a technet.hu gárdája is. Ez a helyzet sokszor adott már apropót navigációs rendszerek, egyéb autós kütyük közös megcsodálására. Most viszont egy érdekes mobiltelefon láttán dobbant meg egyszerre a két magazin szíve.

Ez a kütyü már eleve azért is érdekes, mert Hyundai. Eddig hébe-hóba láthattuk ugyan a márkajelzést monitorokon, tévéken, netán autórádiókon, de mobilon még aligha. (Nemrég lett hivatalos márkaképviseletük is itthon Hyundai Mobile Magyarország néven.)

A koreai gigavállalat aztán tényleg mindent gyárt Jézuskától géppuskáig, szerte a világon. Talán az autó-üzletág a legismertebb működési területe, de a Hyundai Corporation foglalkozik még acélgyártással, pénzügyi szolgáltatásokkal, kemikáliákkal, és persze elektronikával is. Ez utóbbira bizonyíték ez a kicsit ódivatú külsejű, de egy szempontból nagyon is izgalmas telefon.Mert hogy két SIM-kártyát tud fogadni. Volt már ilyen, de enyire kompakt, sőt, ennyire olcsó kütyüben még nemigen: a MBD130-as kártyafüggetlenül (hahaha) 29 ezer forintba kerül. Ezt már biztosan tudjuk. Van, amit még nem.

Hogy ennyiért milyen felbontású kamera jár a dupla foglalat mellé? Tud-e a telefon két, azonos szolgáltatótól származó kártyát is kezelni? Várakozhat-e az egyik SIM-en a hívás, míg a másikról indítunk újat? Egyelőre ezek még nyitott kérdések, de hamarosan mindent elmesélnek nekünk a Technetes kollégák. Ha minden jól megy, már csak hármat kell addig aludni!