Röviden – BMW i3

Mi ez?

Négyszemélyes városi villanyautó 
Mit tud?Rettentő erős, fürge és jól is néz ki. A belseje különösen ütősre sikerült.
Mibe kerül?Hazai ára még nincs, de máshol durván 35 ezer euróért kapható
Kinek jó? Aki olyan BMW-re vágyik, amiben senki nem fogja utálni

Vagány külső, ultramodern, ízléses belső. Pont ilyennek kell lennie egy vonzó villanyautónak

Az i3-as BMW valami teljesen mást ad, mint amit egy BMW-től normális esetben elvárna az ember. Hátsókerekes létére kínszenvedés, csak egy kicsit is megnyikkantani a gumikat, nincs ordító motorhangja, és utálni sem fogják benne a sofőrt. Legalábbis alanyi jogon nem. Jó hír, hogy a bitang gyorsulás és a hátsókerékhajtás megmaradt. 

Külső

A BMW i3-as formáját lehet szeretni és utálni, köztes állapot nem igazán van. Akik hánynak tőle, azok a követhetetlen övvonalat, a vékonyka, 19 colos, de csupán arasznyi szélességű kereket, vagy éppen a magas építést hozzák fel előszeretettel. Pedig nincs baj a hajszál híján négyméteres autó formájával, egyszerűen csak nagyon más, mint amit hagyományosan szépnek, harmonikusnak gondolunk. A kerekek a sarkokban ülnek, a megszokottnál magasabb építés a hátsó kerekek közé helyezett motornak, akkumulátornak köszönhető, míg az óriási, Citroën Kacsát idéző virsli kerekek pedig a kis gördülési ellenállásnak szólnak. Utóbbit sikerült egészen valószínűtlen mértékűre csökkenteni. Meg is mutatom mennyire:
Hétéves, pálcikaalkatú gyerek és az i3-as BMW:
(A mutatványt egy négyéves is meg tudta csinálni, de neki meg kellett kicsit lökni az autót. Utána a környék összes gyereke fel-alá tologatta a járgányt.)
Az elektromos hajtás egyik járulékos előnye, hogy elöl és hátul is van csomagtartó. Igaz, előre csupán apróságok férnek el, ide tették a defektjavító készletet, a kompresszort, de a többféle töltőkábelnek is itt van a legjobb helye. Bentről gombnyomásra, illetve a távirányítóval is nyitható az első rekesz. A hátsó rész már jóval nagyobb, de közel sem zavarba ejtő méretű. Itt legfeljebb 260 liternyi csomag fér el, a két darabba osztva is lehajtható hátsó ülések eltüntetése után pedig 1100 liternyi térrel lehet gazdálkodni. 
Nem azért szeretjük, mert BMW 1

Belső

Akár egy duplaajtós szekrény. Csak nem a régen kihízott érettségi öltöny néz vissza, hanem egy barátságos, apró nappali

Szeretnél ilyen BMW-t? Igen? Mennyire?

314 szavazat - átlag: 7.2 (10-ből)

Szeretnél ilyen BMW-t? Igen? Mennyire?