A japán gyártó pehelysúlyú modelljének legújabb verziója is túl van az EuroNCAP töréstesztjén. A Cuore négy csillagot szerzett – reklámot biztos nem építenek rá, de az örök ötcsillagos Renault-nál is becsúszik azért ilyen eredmény.

A miniautó biztonsága frontális ütközésnél nem a legtökéletesebb, a tesztelők szerint a kelleténél lassabban felfúvódó légzsák az elöl ülő utas arc- és fejsérüléshez vezethet, míg a kormányoszlop és a kesztyűtartó ajtaja a lábakra jelent nem elhanyagolható veszélyt.

Az oldalirányú ütközésnél az EuroNCAP szakemberei szerint a kasztni nem vezetett el elég erőt, a sofőr gerince, mellkasa került veszélybe. Mivel a Coure-ban – nem meglepően – nem felszerelés a függönylégzsák, így az oszloptesztet kihagyta a kisautó.

Lassú volt a légzsák

Lassú volt a légzsák

Lassú volt a légzsák


A felnőtt utasok biztonságára a járgány 25 pontot gyűjtött, ami négy csillagnak felel meg.

A gyermekek esetében csak a szokásos panaszok merültek fel: az első légzsák kikapcsolható a gyerekülés beszerelése esetén, de a biztonsági berendezés állapotára, és annak veszélyére nem figyelmeztet megfelelően az autó, ahogy a hátsó ISOFIX rögzítőpontok jelölése sem egyértelmű. Az eredmény ezzel együtt nem rossz, 32 pont, 3 csillag.

Ahogy a benn ülőknek, úgy az elütött gyalogosnak is a feje és a lába van veszélyben, ha a Cuore-ral találkozik: sem a lökhárító, sem a motorháztető nem eléggé “puha” ahhoz, hogy a komolyabb sérülést megakadályozza. 12 pont, két csillag a gyalogosok biztonságát illetően.