A Lancia elegánsra és családira fazonírozott új Deltája az olasz és nyugat-európai piacon már nyár közepe óta kapható, de a magyar szalonokba csak ősszel jut el, így az EuroNCAP töréstesztje még időben érkezik, hogy a potenciális vásárlók figyelembe vehessék.

Hahó, kutyabajom!

Hahó, kutyabajom!

Hahó, kutyabajom!


Az olasz járgány ötcsillagos, a felnőtt utasok biztonsága terén nem lehet panasz a Deltára. A frontális ütközésnél az utastér ép maradt, a légzsákok és az övfeszítők olyan kiválóan dolgoztak, hogy a tesztbábu szinte valamennyi tesztrésze “zöld” lett, azaz elkerülte a komoly sérülést. A tesztelők kiemelték, hogy a Deltában a térdlégzsák hiánya ellenére az elöl ülők lába sincsen veszélyben. Az oldalirányú tesztnél is hibátlanul vizsgázott az autó.

Nem ilyen hibátlan viszont a kép a gyermekek biztonságát illetően. A szokásos panaszok, azaz az első utasoldali légzsák állapotjelzője, és a hátsó ISOFIX rögzítőpontok nem elég egyértelmű jelölése mellett a hároméves utasnak megfelelő bábu eredménye sem volt az igazi. Az autó azért így is 33 pontot, azaz három csillagot gyűjtött.

Nagyot huppant a hároméves

Nagyot huppant a hároméves

Nagyot huppant a hároméves


A gyalogosok védelmét illetően átlagosan szerepelt a Delta, a motorháztető széle és teteje nem a legkíméletesebb, de máshol egész jól védi az esetleges áldozatot.