Nagysokára ugyan, de az EuroNCAP-hez is eljutott tavaly év végén a Mercedes C-osztály 2007-es verziója, és nem okozott csalódást. Bátran ülhet bele akárki.

A frontális tesztnél az utastér teljesen stabil maradt, a bábuk szinte sértetlenül úszták meg az ütközést. A front-, oldalsó fej- és oldallégzsákok és a térdlégzsákok a legkülönbözőbb alkatú utasoknak is maximális védelmet biztosítanak. A C-osztály az oldalirányú és az oszlopteszten is hibátlanul teljesített, a felnőtt utasok biztonságára így az autó az öt csillagot érő 36 pontot gyűjtött.

Garantáltan ép bőrrel

Garantáltan ép bőrrel

Garantáltan ép bőrrel


A C-osztálynál opcióként választható az első utasoldali légzsák automata kikapcsolása gyerekülés beszerelése esetén, enélkül azonban komoly veszélyt jelenthet a védelmi felszerelés, mert manuálisan nem lehet kikapcsolni. Az erre figyelmeztető jelzés ugyan ott van az autóban, de eltávolítható. Az ISOFIX rögzítőpontok jelölése sem volt egyértelmű. A gyerekek védelmére a C-osztály 32 pontot, 3 csillagot kapott.

Ha a gyalogos épp csak az autó lökhárítójával találkozik, akkor súlyosabb lábsérülés nélkül megúszhatja, az az áldozat azonban, aki már a motorháztetőre kerül, rosszul járhat, a sérülés szinte garantált. 11 pont, 2 csillag.