Ötcsillagos eredménnyel végzett a Nissan Qashqai a törésteszteken. A 37 pontos végeredmény a frontális és oldalütközéses teszteken szerzett 16-16 pont és a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető jelzésért bezsebelt 3, valamint az oszloptesztért begyűjtött 2 ponttal együtt jött ki.

Az autó elöl dupla légzsákkal, oldal- és függönylégzsákkal óvja az utasokat. Biztonsági öveit överő-határolóval, övelőfeszítővel is ellátták, de a becsatolásra figyelmeztető jelzést sem spórolták ki belőle.

A dinamikus teszteket a bábuk aránylag jól átvészelték, egyedül a vezető felsőtestét érte kicsit nagyobb terhelés.

Gyermekvédelme négy csillagot ért, összesen 40 pontot kapott a Nissan ebben a műsorszámban. Kikapcsolható utasoldali légzsákja is hozott néhány pontot a konyhára. A gyermekeket modellező bábuk által mért értékek alapján hibátlanul teljesített volna az autó, de valamiért a szakembereknek itt sem feleltek meg a kikapcsolható légzsák állapotáról tájékoztató, illetve a gyermekülés rögzítőpontjának jelzése.

Gyalogosvédelme a négyből két csillagot érdemelt, itt a gyalogosbarát lökhárítóért és a gépháztető kevésbé veszélyes közepéért adtak jó pontokat, összesen 18-at. Ezzel ellentétben a motorháztető éles eleje nem túl szerencsés a gyalogosok szempontjából.