Igen jónak számító 31 pontos eredménnyel szerepelt a Golf V az ADAC által végrehajtott EuroNCAP törésteszten. A szériában oldal- illetve függönylégzsákokkal szerelt Golf az oldalütközést maximális pontszámmal abszolválta.

Frontális ütközésnél vesztett néhány pontot csak a Golf, ami már elég volt ahhoz, hogy csak négy csillagot kapjon az autó. A kormány alatti műanyag burkolati elemek sérülést okozhatnak, ami némi pontlevonással jár.

A karosszéria szilárdsága nagyon jó, az első tetőoszlopnál csupán 6,5 milliméterrel csökkent az utastér mérete a 64 km/órás ütközést követően. Összességében 16-ból 13 pontot kapott a Golf a frontális ütközés értékelésekor.

Az öv bekapcsolására figyelmeztető lámpa és hangjelzés hiánya 2 ponttól fosztotta meg a Volkswagent. Ezt rövidesen orvosolj a konszern, így a májusi törésteszt után már öt csillaggal távozhat a Golf V is, 31 helyett 33 ponttal..

Az eset nem ismeretlen a Volkswagennél, ugyanis a Touran modell hasonló procedúra és változtatások árán kaphatta meg az ötödik csillagot.