1988 Claas Dominator 108S "Snowbine" - A Top Gear sem hagyta érintetlenül ezt a területet, a három ex-műsorvezető egy öreg Class kombájnnal bizonyította, hogy gyerekjáték a hókotrás. Legalábbis ez volt a céljuk. A munkaasztal helyett tolólapot kapott a gép, hátra pedig valódi lángszórót a jegesedés ellen, hamisítatlan Top Gear stílusban.

Kombájn-szauna - Finnországban mindenből szaunát építenek, ami elég nagy zárható dobozzal rendelkezik, ahova befér egy ember és egy kályha. Ez a kombájn is erre a sorsra jutott.

A vörös áfonya betakarításához használt gép sem maradhatott ki a felsorolásból. Ezt a termés árasztásos betakarításához használják. A géppel leszakítják a bokrokról a bogyókat, amelyeket így a vízen lebegve sokkal egyszerűbb, gyorsabb teherautóra juttatni. Ezek a kombájnok általában saját, házilag barkácsolt konstrukciók, így nincs pontos típus, vagy műszaki adat, amivel körül lehetne írni, lényeg, hogy a feladatnak megfelelnek.

A száz forintos gyümölcslé

Nem a Mad Max egyik őrült halálhozó masináját ábrázolja a kép. Ez egy spenót-kombájn. Kaliforniában készült, nincs még egy hozzá hasonló, nyolc hónapig tervezték, hét hónapig építették. Challenger hernyótalpak, Caterpillar motor, gyors munkavégzés.

Fehérorosz uborkaszedőgép - Ezen a néven járt körbe a neten a képen szereplő konstrukció, amit egyesek csak a Terminátor néven emlegetnek. Ember a gépben, vagy gép az emberben, nehéz eldönteni, de állítólag hatékony módszer, és mint furcsa betakarítást segítő szerkezet, helye van a listán.

Salátaszedő 'robot' - Kaliforniában már a bevándorlók munkáját veszik el a robotok. A képen látható gép magas nyomású vízsugárral vágja le a hamburgerbe valót, és némi emberi segítséggel, de konyhakész árút köp ki a másik oldalon.

Cukornád-betakarító - Bár zombihordák ledarálására is alkalmas lehet, ezt a keskeny gépet inkább a cukornád ültetvényeken alkalmazzák.

Szőlőkombájn - Túlnyomórészt hidas traktorra épített, mechanikus rázó rendszerűek. A szőlőbogyókat a horizontális alternáló mozgást végző szedőelemek verik le a tőkékről. A kerekek hidraulikus munkahengereken keresztül kapcsolódnak a vázhoz, így a belső hídmagasság változtatható.

A legerősebb, New Holland CR10.90 - A Cursor 16 erőforrással szerelt 653 lóerős gép jelenleg az erősorrend bajnoka, ráadásul rekorder. 2014-ben 8 óra alatt majdnem 800 tonna (797,66 t) búzát takarított be, ezzel bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. Ez körülbelül 30 ezer kévét jelent csupán egyetlen nap munkával, ami akár 2,19 millió kenyérhez is elég lehet. A gép ára szintén kiemelkedő, 745 000 dollár, vagyis bő 200 millió forint.