Tudjuk, a legjobb kilncs mindig az, amelyik menetiránnyal előre áll, de mi mégis összeszedtünk párat az unortodox megoldások közül. Látványos és béna kilincsek jönnek.

UAZ - Krómozott, igaz békebeli vasdarab, amely nagyon hasonlít az otthon, a lakásban megszokott rokonára. Viszont jól beleakad mindenbe.

UAZ – Krómozott, igaz békebeli vasdarab, amely nagyon hasonlít az otthon, a lakásban megszokott rokonára. Viszont jól beleakad mindenbe.

 
A 80-as években már a Nissan is zavarba tudta hozni hátsó ajtajával a rutintalan utast. A kilincs nem a megszokott helyen, hanem kicsit feljebb található

A 80-as években már a Nissan is zavarba tudta hozni hátsó ajtajával a rutintalan utast. A kilincs nem a megszokott helyen, hanem kicsit feljebb található

Fiat Ritmo - Kerek, szokatlan kilincsével a Ritmo si belefért a listába. Ha nem emlékeznék rá, hogy milyen rettenetes figurák jártak a 90-es évek elején itthon ilyen, végletekig lepusztult autókkal, még tetszene is ez a forma

Fiat Ritmo – Kerek, szokatlan kilincsével a Ritmo si belefért a listába. Ha nem emlékeznék rá, hogy milyen rettenetes figurák jártak a 90-es évek elején itthon ilyen, végletekig lepusztult autókkal, még tetszene is ez a forma

Számzár - Amerikai találmánynak tűnik, és csak egy kicsit bonyolultabb, mint egy számzáras diplomatatáska

Számzár – Amerikai találmánynak tűnik, és csak egy kicsit bonyolultabb, mint egy számzáras diplomatatáska

Land Rover - Sajnos ma már a Defendereken más kilincs van, de az öreg Land Rovereken még ez szolgált ajtónyitásra. A lemezbe süllyesztett kilincs nagy előnye, hogy terepen nem lehet letörni, nem akad bele semmibe.

Land Rover – Sajnos ma már a Defendereken más kilincs van, de az öreg Land Rovereken még ez szolgált ajtónyitásra. A lemezbe süllyesztett kilincs nagy előnye, hogy terepen nem lehet letörni, nem akad bele semmibe.

SEAt Leon - 2009 táján járunk, ennek a Leonnak pedig nehezen észrevehető kilincset rajzoltak a dizájnerek. Nem is az ajtó élére épített megoldás benne az érdekes, hanem hogy különlegesen formált plexit kellett hozzá gyártani, hogy be lehessen alá nyúlni.

SEAt Leon – 2009 táján járunk, ennek a Leonnak pedig nehezen észrevehető kilincset rajzoltak a dizájnerek. Nem is az ajtó élére épített megoldás benne az érdekes, hanem hogy különlegesen formált plexit kellett hozzá gyártani, hogy be lehessen alá nyúlni.

Honda Civic - Az UFO Civic megjelenésekor alaposan megosztotta az embereket, volt akinek nagyon tetszett és volt, akinek nagyon nem. Az átlátszó plexi csík az orron, vagy a zavaros műszerfal mind mind ügyes dizájnhúzás, ugyanúgy, mint az izgalmas formájú kilincs.

Honda Civic – Az UFO Civic megjelenésekor alaposan megosztotta az embereket, volt akinek nagyon tetszett és volt, akinek nagyon nem. Az átlátszó plexi csík az orron, vagy a zavaros műszerfal mind mind ügyes dizájnhúzás, ugyanúgy, mint az izgalmas formájú kilincs.

BMW i8 - Ránézésre ennek sincs kilincse, pedig valahogy be kell jutni a kívánatos hibrid álomautóba. A pillekönnyű, felfelé nyíló ajtó résébe kell bedugni az ujjakat, és nyitni a bejáratot.

BMW i8 – Ránézésre ennek sincs kilincse, pedig valahogy be kell jutni a kívánatos hibrid álomautóba. A pillekönnyű, felfelé nyíló ajtó résébe kell bedugni az ujjakat, és nyitni a bejáratot.

BMW Z1 - Itt nemcsak a nemlétező kilincs érdekes, ahenm az egész ajtónyitó mechanizmus is. A Z1-es ajtajai ugyanis lefelé csúsznak, villanymotor mozgatja őket és nyitás közben az ablakot is magától leengedi. A vastag küszöb az egyetlen zavaró eleme a rendszernek, de ütközéskor pont ez védi meg az utasokat.

BMW Z1 – Itt nemcsak a nemlétező kilincs érdekes, ahenm az egész ajtónyitó mechanizmus is. A Z1-es ajtajai ugyanis lefelé csúsznak, villanymotor mozgatja őket és nyitás közben az ablakot is magától leengedi. A vastag küszöb az egyetlen zavaró eleme a rendszernek, de ütközéskor pont ez védi meg az utasokat.

Mozgóképen így néz ki egy Z1 ajtónyitás:
Tesla - Masszív, nehéz és szégyenlős a Tesla kilincse, amely szabadidejében szeret a kasztni síkjába lapulni. De ha szükség van rá, készséggel előbújik rejtekéről.

Tesla – Masszív, nehéz és szégyenlős a Tesla kilincse, amely szabadidejében szeret a kasztni síkjába lapulni. De ha szükség van rá, készséggel előbújik rejtekéről.

Valahogy így működik: 

+1 - A Trabant Tramp egy vidámparki körhinta biztonságát kínálja a slagba bujtatott lánccal.

+1 – A Trabant Tramp egy vidámparki körhinta biztonságát kínálja a slagba bujtatott lánccal.