A legutóbbi Top 10-es, autós klipekről megjelent anyag után óriásira duzzadt a postaláda a joggal hiányolt előadók és darabok miatt. Hogy lehet, hogy nincs Eszpíesz, Sárgazsiguli, meg ZZ Top? Így következzék a hiánypótlás, amely nyilván most sem lesz teljes. Kezdjük is egy masszív jóvátétellel, induljon a móka az eddig méltánytalanul mellőzött, szőrös ZZ Toppal!

ZZ Top

C. C. Catch

Váltsunk stílust, következzen a Modern Talking egyszemélyes női változata. Ki ne álmodott volna a 80-as évek vége felé, hogy az ágya fölötti C. C. Catch poszterről egyszer csak lemászik a csaj, majd egy váratlan pillanatban megjelenik a suli előtt, és az autóba ugrásra buzdítja, hogy orosz korrepetálás helyett valami más szörnyűséget végezzen vele. 
Ez egy 1987-es felvétel, amin sokat dob, hogy a feliratokat olvasva együtt üvölthetjük mi is a művésznővel,  hogy dzsámpinmájkár, láláláláááá… Bár ezzel a mozgással ma már egy tanyaközponti geronto-diszkóban is röhejesek lennénk.
Teljesen felesleges irgalomért könyörögni, van itt még egy audiovizuális gyomros, mielőtt végzünk ezzel a korral, stílussal. Óceán Vilmos is autókázásra csábít, és rögtön egy az autómosó rabságában senyvedő tündért ültet maga mellé. Ne kerüljék el figyelmünket a Porsche mellett a vidám, rajzos betétek sem. 

Billy Ocean – Get Outta My Dreams

Moszkvics 412

Ha tele a vödör, jöjjön valami extra csöves anyag. Olvasónktól kaptuk a titkos tippet, magunktól nem leltük volna meg ezt a stílusában nehezen meghatározható, de valódi slágergyanús gyöngyszemet. Van itt minden, ami a jó ízléshez elengedhetetlen: gumipacsker, ótvar matricák az autón és persze menő a váltógomb is. A láthatóan több idősík egybedolgozásán ne akadjunk fent, inkább élvezzük a zenét!

Madness – Driving in My Car

Szerencsére a Madness már nem csábít minket közös autózásra, tele van a tragacsuk rendesen, ha akarnánk se férnénk be melléjük a Morrisba.  

Ok Go – Needing/Getting

A Madness autón kalapálós, zenélős ötletét alaposan továbbgondolták a következő figurák, akik az alternatív bolondok kategóriában indulnak, és a videóban szerencsétlen Chevrolet-t is hangszerként kezelik.  Szintén egy abbahagyhatatlan klip, muszáj végignézni és közben azt találgatni, hogy most tényleg ők zenélnek, vagy csak összevágták az értelmetlen száguldással a stúdióban felvett muzsikaszerű dolgot. Szerintem videoshop!

Beastie Boys – Sabotage

Briliáns amerikai autós, üldözős, gumiégetős, fánkzabáló rendőrös videó ugratásokkal, parádés hangulattal. Tessék megnézni!

Cardigans – My Favorite Game

Bár a hölgy vezetési stílusa hagy némi kívánni valót maga után, és persze óva intenénk mindenkit attól, hogy ezt a kis köves trükköt maga is kipróbálja. Ennek is érdemes kivárni a végét, amikor befut az igazságosztó kavics. 
Ha meg eljutottunk az úton gazemberkedő hölgyekig, akkor csapjunk is bele rendesen.

M.I.A. – Bad Girls

Amit a nagy és erős autók kormánya mögött unatkozó sivatagi arcokról gondolunk, az mind benne van ebben a klipben. Utcai randalírozás teherautók között, két keréken autózás, drift, gumiégetés, papucs-csiszatolás. Hangulatos videó, temérdek autóval. Közlekedési rendőrök jegyzetelhetnek, mennyi bírságot tudnának ilyen nagy számú Zsanettre ráverni.
Ééés lazuljunk el a végére!

Nizlopi – JCB song

Szomorkás, de kedves videó következik a nagy, sárga JCB-t vezető apuról:
Hogy valóban slágerlista legyen, szavazz a kedvencre! Itt, most!
Melyik a kedvenc? A bozontos C.C. Catch? Talán a Porschés bájgúnár? Vagy az alternatív Moszkvicsos vonal jön be? Szavazz!
ZZ top
34% (25)
C. C. Catch
11% (8)
Billy Ocean
7% (5)
Moszkvics
8% (6)
Madness
3% (2)
OK Go
3% (2)
Beastie Boys
13% (10)
Cardigans
4% (3)
M.I.A.
15% (11)
Nizlopi
2% (2)