Nem könnyű sorba rendezni, hogy vajon a világ mely útszakaszai a legveszélyesebbek. Nem is szigorú a sorrend, csak a legelső hely tűnik igazán biztosnak. Kezdjük is a sort a közelben, Európában, majd ugorjunk át más kontinensekre.
10. A44-es út, Egyesült Királyság

Top 10: Halálos utak 1
A dél angol területen futó főút beláthatatlan kanyarjai miatt veszélyes, a legtöbb áldozatot a frontális ütközések okozzák. Az egyre növekvő baleseti számok miatt a hatóságok erősen ellenőrzik a sebességkorlátozás betartását, ennek ellenére ez az útszakasz mégis népszerű maradt a gyorshajtó motorosok körében.
Dél Amerikában sok minden megtörténhet. Nem is meglepő, hogy jó pár úttal szerepelnek a listában:
9. BR-116-os út, Brazília

Top 10: Halálos utak 2
Brazília egyik legfontosabb, 4385 kilométeres útjának érthető, vagy vannak veszélyesebb részei. A listás most is egy rossz minőségű, sziklás terepen vezető szakasz, amely Porto Allegre és Rio de Janeiro között szedi áldozatait. A rossz út mellett a csapadékos idő, a rossz látási viszonyok és a hatalmas forgalom is nehezíti a sofőrök dolgát.
8. Pánamerikai főút, Costa Rica
Top 10: Halálos utak 3
A világ leghosszabb útja, amely Alaszkától egészen Dél Amerikáig tart, 40 ezer kilométernél is hosszabban kanyarog. Persze ennek is a magasabban fekvő, Costa Rica-i részei a legkevésbé kedveltek, a keskeny, hitvány minőségű, lyukakkal teletűzdelt utak és mókás földcsuszamlások boldogítják az utazót errefelé. 
7. Patiopoulo-Perdikaki, Görögország
Top 10: Halálos utak 4
Ismét egy keskeny ócska minőségű, bár nem túl magasan fekvő hegyi út, mindenféle korlát, felfestés nélkül, extrém csúszós, murvás felülettel. Éjszaka a legkönnyebb itt meghalni, mert néhol az út mindkét oldalán le lehet hullani a feneketlen mélységbe.
6. Cotopaxi Ecuador 
Top 10: Halálos utak 5
A Pánamerikai utat egy működő vulkánt is jegyző nemzeti parkkal összekötő szakasz nemcsak a pocsék, gödrös útjai miatt veszélyes, hanem néha nagyobb vizeket is keresztez az út – amely magában nem lenne annyira nagy szám – de híd nélkül nem lehet annyira vicces az átkelés. De az esők, vízfolyások is okozhatnak kellemetlen meglepetést az arra járónak.
5. Az Indiát átszelő nagy út
Top 10: Halálos utak 6
Indiai út nélkül nem lehetne teljes a sor. Ez az út emberemlékezet óta köti össze a kontinensnyi ország keleti és nyugati felét. Kipling még az élet folyója néven emlegette, de a mai utazónak ez a több ezer kilométeres, tehenekkel, bölényekkel, riksákkal, gyalogos árusokkal és felelőtlen, túlrámolt, rémes állapotú járművekkel közlekedő sofőrökkel súlyosbított út ma már inkább egy rémálomra hasonlít 
4. Luxor-ba vezető út, Egyiptom
Top 10: Halálos utak 7
Egyiptom manapság amúgy sem túl hívogató célpont, de a Luxor-ba vezető út, békeidőben is könnyen lehet halálos. A menő turistalátványosság felé vezető út nem a nehézségéről hírhedt, hanem a rajta tevékenykedő gonosztevőktől. És ha egy rabló, vagy terrorista nem jelentene elég veszélyt, akkor az úton éjszaka, a rablók elől rejtőzködve lámpa nélkül szembe jövők is bármikor elbaltázhatják az ember napját.
Nagyjából így fest az út: 
3. Szecsuán-Tibet út,  Kína
Top 10: Halálos utak 8
Ugyan Kína még csak mostanában áll át az autóhasználatra, mégis vannak veszélyes, sok közlekedő halálát okozó útjaik. Ezek a jellemzően a legritkábban lakott területeken lévők közé tartozik a fent említett is, amely tucatnyi hegységen halad át, átlagosan 4-5000 méteres magasságban. Ez nemcsak az embereket, de a gépeket is alaposan kikészíti, és persze a felhők, a sziklaomlások, lavinák is színesítik az utazást.
2. Szibéria Oroszország
Top 10: Halálos utak 9
Amióta fedélzeti kamerás videók érkeznek Oroszországból, azóta sosem látott felvételeken borzadunk. Ha ez nem lenne elég a dobogós helyhez, akkor spékeljük meg az egészet rettentő hideggel és szinte nem is létező utakkal. A 10 hónapos tél, a felfoghatatlan hideg mind kemény, de az olvadás sem hoz javulást, akkor felolvad a föld és az átázott földutakon minden azonnal elsüllyed.
1. Yungas, Bolívia
Bár objektíven nehéz megítélni, melyik a világ legveszélyesebb útja, mégis talán a bolíviai jelölt a legesélyesebb. Az Andokban, 4600 méter magasra is felkúszik a La Paz és Coroico között kacskaringózó út, amely rémes hajtűkanyarjaival, szinte állandó ködével, őrült vezetőivel vívta ki ezt az előkelő helyet. Emellett gyakoriak a földcsuszamlások is, az elkerülőút 2006-os megnyitásáig évente 2-300 utazó hagyta ott a fogát különféle változatos halálnemek miatt.