A Buetooth rövidtávú (generációtól függően 1-100 m) adatátvitelre alkalmas. Az autóiparban (mint a szórakoztató elektronikában) mobiltelefon készülékek és a jármű fedélzeti rendszere közötti csatlakoztatására használják. 

Bluetooth 1

Elsődleges felhasználási területe a kihangosítás, azaz a készülék kézben tartása nélkül megvalósított kétirányú telefonbeszélgetés megvalósítása. Mivel egy előzetes párosítást követően a telefonkészülék és a fedélzeti kihangosító berendezés (megfelelő beállítások esetén akár automatikusan képes összekapcsolódni, és az utóbbi átvenni akár a folyamatban lévő beszélgetést is, a szabványra épülő megoldások jelentős mértékben hozzájárulhatnak a közlekedésbiztonság fokozásához. 

Bluetooth 2
A Bluetooth technológia másik, egyre gyakoribb céllja a multimédiás adatok (zene) átvitele. Ennek során az adatokat fogadó berendezés nem tárolja, hanem azonnal felhasználja a fogadott adatokat (Audio Streaming), így a telefonon vagy egyéb hordozható elektronikus készüléken tárolt zeneszámok valós időben játszhatók le a gépjármű fedélzeti audiorendszerén keresztül.