Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 1

Három centiméterrel 2729 mm-re nőtt a B-osztály tengelytávja, a tetővonal pedig valamivel alacsonyabban húzódik, de összességében megmaradt annak, ami eddig volt az autó. Ugyanakkor a közegellenállási együttható egy századdal javult, a 0,24-es érték pár éve még a szedánok között is kiemelkedően jónak számított volna.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 2

A fényszórók alapkivitelben szimpla halogén egységek, de rendelhető LED-es, sőt, mátrix LED-es világítás is.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 3

Az utasteret az A-osztályéra emlékeztető, de máshogy kivitelezett műszerfal uralja.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 4

A fő kijelző háromféle kivitelben elérhető: az alapverzió 2 x 7 colos monitort, a csúcskivitel 2 darab 10,25 colos kijelzőt tartalmaz, de létezik egy olyan is, ami a kétféle méretet kombinálja.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 5

Az ülések szélesebb tartományban állíthatók, megnőtt a fejtér, és széltében is több hely jut az utasoknak.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 6

Akár klimatizált masszázsfotelekkel is kérhető a B-osztály, illetve elérhető az üléspozíciót időről időre finoman módosító, ezzel a vezetőt frissen tartó funkció.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 7

Hátul hármas osztású üléstámlát kapunk, a piaci bevezetés után fél évvel érkezik a hátsó üléssor hosszirányú tologathatóságának (14 cm) opciója. Az állítható dőlésszögű támlákkal együtt így a csomagtartó térfogata is variálható lesz, 445 és 705 liter között. A maximális térfogat 1540 literes, az első utasülés támlája előre buktatható (2019 derekától). A csomagtérajtó akár lábfejrángatással is kinyitható.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 8

A B-osztály megkapja az S-osztály félautonóm mobilitási funkcióit: távolságtartó tempomat, kamera alapú vészfékezés és aktív sávváltó rendszer kerül a kocsiba.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 9

Két vadonatúj hajtási elem is debütál a B-osztály fedélzetén. A kétliteres dízelmotor 150 vagy 190 lóerős kivitelben elérhető, méghozzá egy szintén új nyolcfokozatú duplakuplungos váltóval. A bevezetéskor egyébként csak DSG váltóval kapható a típus: a két benzinmotor (136 és 163 LE), illetve a kisebbik dízelmotor (116 LE) az ismert hétfokozatú darabot kapja.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 10

Elöl minden kivitelben alumínium lengőkaros McPherson rugóstagokat találunk, hátul az erősebb motorokhoz igényes négylengőkaros konfiguráció kérhető.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 11

Idén decembertől rendelhető a vadonatúj Mercedes B-osztály, és a legfürgébb ügyfelek már februárban átvehetik autójukat.

Sportosabb lett a Mercedes B-osztály 12

A B-osztályt bemutató videókért kattints ide.