A prémium és a luxusautó között legalább akkor a távolság, mint a tömegpiaci és a prémium között. Az Infiniti szerint azonban készen állnak a szakadék átlépésére, legalábbis erre utal legújabb tanulmányautójuk, a Q80 Inspiration. 

Rögtön furcsasággal kezdték persze a fejlesztést, hiszen a ferde hát nem tipikusan felső kategóriás jellemző, az 506 centis autó lendületes vonalaiból azonban magától értetődően adódik a forma, ahogy a szuverén motorteljesítmény is. 
A Q80 tanulmány orrában egy 550 lóerős hibrid hajtáslánc dolgozik, a villanymotoros rásegítésnek köszönhetően a 3.0 V6 motor elvileg beéri 5,5 literrel 100 kilométeren, bár mivel nem öko-, hanem powerhibridről van szó (azaz a rásegítés a teljesítmény növelését, nem pedig a fogyasztás csökkentését szolgálja), ez aligha reális érték. 
Sofőrös autó sebességmániásoknak 1
Az Infiniti nem hagyhatta ki az autonóm járműtechnológiák alkalmazását, a teljes automatizálás azonban furán adná ki magát egy olyan márkától, amelynek Sebastian Vettel a tanácsadója. Ezért az autó tanácsadóként segíti csupán a vezető dolgát: egy különleges HUD (szélvédőre kivetített) kijelzőn keresztül tájékoztatja a sofőrt arról, hogy mit volna jó tenni az adott forgalmi helyzetben, a végső döntés azonban az emberé marad. 
A Q80 különleges szolgáltatásként az utasoldalon is kapott egy HUD kijelzőt, ahol az internetes kapcsolaton keresztül letöltött információkat böngészheti. 
A hátul utazóknak nem lett volna hova kivetíteni az adatokat, ezért ők hagyományos érintőképernyős konzolokat kaptak. A hátsó üléssor – pontosabban a két különálló hátsó ülés – egyébként is markáns kontrasztban áll az elsőkkel: míg utóbbiak sportos, vezetésre hangolt környezetben utazhatnak, hátul mindent steppelt bőr borít, a lábteret is beleértve, a kényeztetés szintje szemmel láthatóan összhangban van a luxuskategóriában elvárhatóval. 
Noha a Q80 Inspiration gyártását konkrétan nem tervezi az Infiniti, úgy tekintenek rá, mint számos jövőbeli modell előtanulmányára. A névválasztás ugyanakkor beleillik a gyár jelenlegi logikájába, úgyhogy ha nem is ebben a formában, de még találkozhatunk Q80-assal.

Sofőrös autó sebességmániásoknak 2