A szeptemberi végi Párizsi Autószalonon tartja az új Auris világpremierjét a Toyota. A fotókon már leleplezett autó mellett azonban két további újdonság is bemutatkozik a francia fővárosban.


Szorosan kötődik az Aurishoz az új kompakt kombi, hiszen a fennemlített ötajtós technikáján alapul. Komoly újdonságról van szó, hiszen mióta az Auris bemutatkozott, nem volt ilyen méretű kombija a Toyotának. Legutóbb akkor készült ilyen modell, amikor a Corolla név szerepelt a három-, az ötajtós változaton, a szedánon és a kombin is. Ezt követően döntött úgy a márka, hogy aki praktikus modellt szeretne, az válassza a Versót.

Úgy tűnik azonban, hogy ez nem lehetett nyerő döntés, hiszen most újra kínál majd a C szegmensben kombit a Toyota. Európában egyébként a kategória eladásainak 25 százalékát teszik ki a kombik. A Touring Sports az első olyan kombi modell a kategóriájában, amely nem csupán benzines és dízel kivitelben, hanem hibrid hajtással is megvásárolható lesz.

Az új Aurisba 1,33 vagy 1,6 literes benzinmotor, illetve 1,4 vagy 2,0 literes dízel kerül, a hibridben a Priushoz hasonlóan 1,8-as benzinmotor mellé társítanak villanymotort. Az Aurisból várhatóan nem készül konnektorról tölthető változat, mert annak nagy akkumulátora túl sok helyet venne el a csomagtartóból.

A családi offenzívát az új Verso teszi teljessé, ami igazából nem új modell, csupán a 2010-ben bemutatott járgány frissített variánsa. A kiadott kép tanúsága szerint a lökhárító, a hűtőmaszk és a fényszórók mások a hétszemélyes modellben. A Verso továbbfejlesztett 2,0 literes dízelmotort kap, nagyobb teljesítményt, kedvezőbb CO2-kibocsátást, fokozott menetdinamikát, továbbá mérsékelt zaj- és rezgésszintet kínál.