Még ebben a hónapban bemutatkozik az új Opel Astra kabrió, amely a gyár közlése szerint Cascada néven érkezik. Az új név a spanyol vízesés szóból származik. Nem biztos, hogy jó ómen ilyet választani a kabriónak, de a hangzása nem rossz.  Főként, hogy az Opel szerint a ritmus, a dinamika a szépség és frissesség szavakra asszociálunk róla, legalábbis azok, aki tudnak spanyolul. 


Bár a közleményhez az autót csak részleteiben mutató fotót csatolt a gyár, a legfontosabb információ így is nyilvánvaló. Azaz, hogy 2007-ben bemutatott elődjével szemben az új autó nem összecsukható fém-, hanem vászontetőt kap. Korábban 1994-től az F és a G Astra nyitott változata is vászontetőt használt. Az új tető gombnyomásra nyílik, 50 km/óráig menet közben is megtörténhet az átalakulás.  
Az Astra Cascada nem egy apróság, 4,7 méter hosszú vagyis 225 milliméterrel hosszabb, mint a korábbi Astra kabrió, de 27 centivel hosszabb Volkswagen Eosnál is, illetve a Renault Megane CC-re ver 23 centit. Várhatóan így a négyszemélyes modell hátsó ülésein is kellően nagy hely fogadja az utasokat. 
Várakozások szerint utastér formai kialakítása követi majd a normál Astráét és külső fő jellemzőiben is visszaköszönnek majd a már ismert jegyek.  A szeptember végi Párizsi Autószalon leleplezett modell forgalmazása 2013 elején indul. 
Erre a linkre kattintva láthat kémfotókat az autóról.