Amszterdamban 2500 kereskedőknek tartott bemutatón leplezi le holnap a Ford a megújult Fiestát. A kisautó módosított karosszériával készül. Hátul ugyanolyan, mint eddig, elöl viszont jelenősen megújult a kisautó. Az egyszerűbb modellek is megkapják a nemrég bemutatott Fiesta ST-n már látott Aston Martin-os trapéz hűtőmaszkot, de újak a fényszórók, a motorháztetők és a ködlámpák is.  Megjelenik a LED-es nappali menetfény is. 
Megújult a Ford Fiesta

Megújult a Ford Fiesta


Belül úgy tűnik, az új kárpitok és színek kidolgozására fordították energiáikat a tervezők, de a műszerfal és a hifi környéke is átalakult. A megújult Fiesta vevői viszont számos új technológiának örülhetnek. 
Így megjelenik az autóban a Ford SYNC, amely hangvezérlést biztosít az autó rendszeréhez Bluetoothon vagy USB-n csatlakoztatott mobiltelefonok, médialejátszók kezeléséhez. A SYNC segélyhívó rendszert is magában foglal, amely baleset estén értesíti a hatóságokat, de hogy erre ritkábban legyen szükség, bekerül az autóba a Focusnál is használt Active City Stop is. A technológia segít elkerülni az alacsony sebességű ütközést, ha vezető nem lassít egy várható ütközés előtt, az autó maga teszi meg. 
További újdonság a MyKey rendszer bevezetése, amely elsősorban a szülők hatáskörét bővíti, hiszen lehetőségük nyílik rá, hogy korlátozzák a maximális sebességet és a hifin beállítható maximális hangerőt is. Sőt azt is, hogy a hifi meg se szólaljon addig, míg a biztonsági öveket be nem kapcsolták. 
Kibővül a Fiesta motorkínálata, elérhetővé válik a 2012-es Nemzetközi Év Motorja díjat elnyerő 1,0 literes turbómotor is. Várhatóan a 100 és 125 lóerős kivitel is választható lesz. 
További részleteket szeptember végén, a Párizsi Autószalonon árul el a Ford, amikor a nagyközönség számára is bemutatják az új modellt.