Elkészült az Audi A1 karakteréhez illő modell.  A mokány kiállású, legkisebb Audiba is bekerül a VW-konszern kettős feltöltésű 1,4-es motorja. Az 1.4 TFSI motor maximális teljesítménye 185 lóerő, míg a nyomaték eléri a 250 Nm-t is.

Bőven 200 feletti tempóra képes

Bőven 200 feletti tempóra képes

Bőven 200 feletti tempóra képes


Bár ezek az adatok is szépek vezetés közben, derül ki a különleges feltöltés előnye. A kompresszor ugyanis már alacsony fordulatszámtól kifejti áldásos hatását, majd magasabb tartományban átadja a munkát a turbónak. Ezzel csökken a turbólyuk jelenség és a folyamatos nagy nyomatéknak köszönhetően rugalmasabb lehet a vezetés.

Az új motorral  6,9 másodperc alatt képes elérni a száz km/órás tempót az A1, de a száguldás akár tarthat egészen 227 km/óráig is. Ehhez képest igazán takarékos a kisautó, hiszen a szabvány szerint 5,9 litert fogyaszt átlagosan.

Amellett, hogy az 1.4 TFSI modellekben széria a duplakuplungos automata váltó, az autókhoz 17 colos felni és S-Line optikai csomag is jár, amely a dinamikához illő sportos látványt generál.

Lehet, hogy a TFSI a modellt láttuk a korábbi kémfotókon, mint S1? Reméljük nem, mert akkor bízhatunk benne, hogy a kisautóból készül majd egy a fentinél is ütősebb variáns.