A Párizsi Autókiállításon egészen megörültünk a patinás orosz márkának. A csilli-villi standok után itt jótékony félhomályban bujdostak a Nivák, Kalinák, Priorák. Sebaj, a reflektorok hiányát a fényképezőgép érzékenyebbre állításával és a vaku aktiválásával orvosoltuk és a drága, látványos díszletek hiányán is túltettük magunkat.

Pörög a Forradalom

Nem is rossz

Nem is rossz

Nem is rossz


A Ladastand egyik sztárja a gyorsan forgó porondon pirosló Revolution fantázianevű tanulmányautó. Felnijein büszke felirat hirdeti, hogy ezek nem akárkinek készültek, hanem kifejezetten a Lada Sport számára. Bár az egész formának valamiért olyan hangulata van, mintha az elmúlt évtizedben vetették volna papírra a vonalait, azért látunk benne fantáziát. Kár, hogy a LED-es hátsó lámpák inkább hasonlítanak bazári bóvlira, mint tisztességes lámpatestre de sebaj.

Szomorú belső

Ha vigyázunk rá nem törik el

Ha vigyázunk rá nem törik el

Ha vigyázunk rá nem törik el


Gyorsan bepattantunk a kiállított járgányokba, hogy kiderüljön változott-e valami a Lada háza táján. A belsőről nehéz lelkendezni, ugyanis nincs miért. A műanyagok rémisztőek, és a kidolgozásról sem az jut az eszünkbe – mint a régi orosz dolgokról -, hogy van bennük anyag. Apró érdekesség, hogy a belső világításnál és a pótféklámpánál már LED-eket használtak az orosz mérnökök.

Inkább továbbállunk, megpróbálunk egy még ennél is elkeserítőbb standot keresni, ha már a Moszkvában bemutatott szabadidő-autónak a nyomát sem találtuk.