Ahogy azt korábban sejtettük a Mercedes a McLaren SLR nyitott változatát is megvadítja. A Párizsi Autószalonra elkészítették a 722 S változatot, amely a normál 722-höz hasonlóan különösen sportos változat.

A normál SLR modellek 626 lóerős teljesítményével szemben a 722 S 5,5 literes kompresszoros motorja 650 lóerőt teljesít, miközben a maximális forgatónyomaték 780-ról 820 Nm-re emelkedett. Ennek a bődületes erőnek köszönhetően a korábbinál rövidebb idő, mindössze 3,7 másodperc alatt képes álló helyből elérni a 100 km/órás sebességet. A hangzatos nevű Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster 722 S végsebessége 335 km/óra, amelynél egy sorozatgyártású roadster sem tud többet.


Persze nemcsak motortuningról szól a 722 S elkészítése, de a korábbinál feszesebb futómű, egyedi spoilerek és belső kialakítás is részét képezi az új modellnek. A 10 milliméterrel alacsonyabbra ültetett kasztninak jól állnak az új 19 colos kovácsolt alumíniumfelnik, amelyek látni engedik a karbon-kerámia féktárcsákat is.

A jármű különlegességét tovább fokozza, hogy a gyártó mindössze 150 darabot tervez belőle, melyeket jövő januártól lehet megvásárolni. A többi SLR-hez hasonlóan ezek is a McLaren-Mercedes Forma-1-es csapat angliai bázisán Wokingban készülnek majd.