Ezúttal sem marad hibrid modell nélkül a BMW kiállítási területe. A korábban látott X6, illetve X5 szabadidő-autóból faragott modellek után a Párizsi Autószalonon 7-es modellből készül alternatív hajtású kivitel.

Az előzetesen elárult információk alapján a luxusautóból kialakított tanulmány akár szériamodell is lehetne, hiszen nem tűnik túl drasztikusnak a módosítás. Ahogy a normál 750i modellek esetében, itt is egy 4,4 literes motor kap helyet a kocsi orrában.

Ennek a V8-asnak a 407 lóerős teljesítményére segít rá a mindössze 20 lóerős, de 210 Nm nyomatékkal bíró villanymotor. Nemcsak a teljesítmény növelésére alkalmas a sebességváltóhoz csatlakozó elektromos szerkezet, de kis sebességnél, elindulásnál, dugóban araszolásnál önállóan is képes mozgatni a járművet, köszönhetően a nagyfeszültségű akkumulátoroknak. Nem hiányzik a fékenergia átalakító rendszer sem, amely lassításkor villamos energiát termel. Így a tisztán benzines üzemű járműhöz képest 15 százalékkal kevesebb üzemanyaggal is beéri a hibrid. 

További részleteket a jövő héten tudhatunk meg a BMW ActiveHybridjéről, mint ahogy talán azt is, hogy igaz-e, hogy jövőre már szériában is kapható lesz.