Közeledve az október eleji bemutatóhoz, egyre több dolgot tudhatunk meg a Toyota új modelljeiről, köztük az új Avensisről. Az eddig csak hátulról látott kocsiról a japán cég kiadta az első, az orr-részt leleplező képet. Ezzel egyértelművé vált, hogy az Avensis szakít a hagyományaival.


Eddig a modellek egészen visszafogott vonalat képviseltek, a mostani formaterv viszont semmiképpen nem nevezhető unalmasnak. Vélhetően a 60-as korúak kevésbé, a fiatalok annál jobban kedvelik majd. Ritkán látott megoldás ilyen autóknál az első ajtók osztott üvegezése.

Azt is egyértelművé tette a Toyota, hogy kombi is készül majd a középkategóriás modellből, amelyben – elnézve a jármű fotóját – nagy hely jut a csomagoknak. Belül már kevésbé hivalkodó az Avensis, sokkal inkább elegáns, bár az Auriséra hasonlító műszerfal visz bele egy adag lendületet.

A korábbinál is nagyobb biztonságot ígér a Toyota, hiszen olyan elemek kerülnek a típusba, amilyen a kormányzást is segítségül hívó menetstabilizáló, az adaptív fényszórók, illetve a baleset-megelőző rendszer, amely megfeszíti az övfeszítőket, és maximális fékerőt generál.


Továbbra sem tudjuk, hogy igazak-e a pletykák a motorokról, azaz hogy az 1,8-as benzines 132, illetve 147 lóerős változatban, míg a 2,0 literes 152 lóerővel érkezik. A dízelpalettát a hírek szerint a 2,0 literes motor két változata (126, 150 LE) mellett egy 2,2-es (177 LE) alkotja majd.

Erről egy hónapon belül biztos értesülünk, hiszen a Párizsi Autószalonon leleplezik a kocsit. A galériában azért is érdemes szétnézni, mert vannak új képek az iQ miniautóról, annak az utasterét is megismerhetjük. Újabb információk azonban nincsenek róla.