Új dízel szambaországból 1

Új dízel szambaországból

A ráncfelvarrással megújult az autó eleje, az orrára az Albeáéra hasonlító lámpákat és áttervezett lökhárítókat kapott. Utasterében is történtek változások, itt főleg a haszongépjárműveknél manapság divatos “személyautósabb”, komfortosabb érzésre fektettek nagy hangsúlyt.

A Strada külső méretei változatlanok maradtak, az autó 4444 milliméter hosszú, 1664 mm széles és 1525 mm magas, míg raktere 1693 hosszú és 1220 mm széles. Hosszú kabinos kivitelben a plató, amely rakományrögzítő fülekkel is rendelkezik, 30 centiméterrel rövidebb. A teherbírás maximum 1000 kilogramm, hátsó ajtó 90 fokos szögben nyílik és legfeljebb 300 kilogrammal terhelhető.

Újdonságként az 1,3 literes, 16 szelepes Multijet motort kapta meg a Strada, Európában csupán ezzel a 85 lovas erőforrással lehet majd megvásárolni az autót. Csúcssebessége 165 km/óra, gyorsulása pedig 13,5 mp körül alakul. A leendő vevők kétféle felszereltség, szintén kétféle kabinhosszúság és tizenegy szín közül választhatnak.

A sokoldalú Fiat Strada elsősorban a dél-amerikai piacokon hódít, de emellett néhány európai országban is kapható. Az olasz és német eladásokkal együtt a tavalyi évben több mint 45 000 darab talált belőle gazdára.