Erősödő Golf konkurens 1

Erősödő Golf konkurens

Ráncfelvarráson van túl a Mazda3. Újratervezték az első és a hátsó lökhárítókat, a hűtőrácsot és az első ködlámpát is. Ezenkívül LED-es fényforrások kerültek a hátsó lámpákba és új alumínium keréktárcsákat ajánlanak az autóhoz 15, 16, 17 colos méretben.

A motorok terén is történtek változások, a 2,0 és az 1,4 literes benzines motorok nagyobb nyomatékkal rendelkeznek, a kétlitereshez pedig hatfokozatú kézi és négyfokozatú automatikus váltó is rendelhető. Emellett takarékosabbak is lettek, mint a korábbi erőforrások.

Gazdagodtak a biztonsági felszerelések is, így már az utas oldali és a hátsó biztonsági övek becsatolására is jelzés hívja fel a figyelmet, és áttervezték a kormányoszlopot is. A térdsérülések csökkentése érdekében pedig energiaelnyelő anyagokat építettek a kritikus helyekre.

A korábbi modellénél jobb komforttal fogadja az autó az utasait. Intelligens, kulcs nélküli ajtónyitó rendszer, 20 GB-os tárolóhellyel rendelkező, hét hangszórós Bose audioberendezés és fehér számlapos műszerek találhatók az autóban, kiviteltől függően.

Az újdonságok közé tartozik, hogy könnyebb lett a csomagtartó nyitása, jobb hangszigeteléssel látták el az autót és a 2,0 literes motorhoz tempomat is rendelhető, valamint hét új fényezés közül is választhatnak a Mazda 3-as vevők. Változott a műszerfal színösszeállítása, és új díszítőelemek is kerültek az autóba.