Erősebb motor a Porsche roadsterben 1

Erősebb motor a Porsche roadsterben

Augusztus elsejétől, a 2007-es modellév kezdetétől nagyobb teljesítménnyel készül a Porsche Boxster és a Boxster S. A 2,7 literes boxermotor teljesítményét 5 lóerővel növelték meg a Boxsterben, így immár 245 vár bevetésre. A maximális forgatónyomaték 273 newtonméter lett. Ezzel a motorral a középmotoros sportkocsi 9,3 litert fogyaszt száz kilométerenként.

A Boxster 6,1 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, a végsebessége pedig 258 km/óra. Ha azonban a vevő hatfokozatú váltót rendel autójához, akkor a 260-at is megfutja a kocsi.

3,2 literről 3,4 literre növelték a Cayman S-ben is használt erőforrás hengerűrtartalmát, amely így 15 lóerővel gazdagodott. A 295 lóerős hathengeres blokk maximális nyomatéka 340 newtonméter, az autó 5,4 másodperc alatt éri el álló helyzetből a százas tempót, végsebessége pedig 272 km/óra.

Mindkét modell megrendelhető Tiptronic S automata váltóval, amelyet kissé átdogoztak az erősebb modellekhez. Az új hidraulikus és elektronikus rendszerrel felszerelt váltót a Sport Chrono Package csomaggal kombinálva a korábbinál robbanékonyabban viselkednek a kocsik, mivel a rendszer figyel arra is, hogy a fel- és visszaváltások 3000-es fordulatszám felett történjenek. A váltások késedelmi idején is javítottak.