Szerda este 23 óra 47 perckor ennyit közölt a rendőrség: „Az elsődleges adatok szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós két másik autónak nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán 2024. július 3-án 22 óra 25 perc körül. A rendőrök a hídnak ezt az oldalát lezárták. A Budáról Pestre tartó oldalon halad a forgalom.”

Aztán egyre több fotó került elő az ügyről, a közösségi médiát elárasztották a balesetről szóló beszámolók. Az RTL úgy tudja, hogy

„EGY PERCEKKEL KORÁBBAN ELLOPOTT TAXI HAJTOTT FEL A HÍDRA FORGALOMMAL SZEMBEN, ÉS ANNAK A SOFŐRJE OKOZTA A BALESETET.”

A baleset során a szabályosan haladó Suzuki Ignis frontálisan ütközött a szabálytalanul közlekedő autóval, amely következtében az Ignis megpördült. A mentés során szinte mindenkit ki kellett vágni a roncsokból. A halálos áldozatok között van a feltételezett taxirabló, valamint a Suzuki Ignisben utazó két személy, egy férfi és egy nő.

A Balesetinfo közösségi oldalán azt írta, hogy egy férfi Toyota Camry taxival szemben a forgalommal menekült, miután a híd budai hídfőjénél erőszakkal elvette a gépkocsit a tulajdonos taxis hölgytől, majd frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba.

Szinte mindenki beszorult a roncsokba, az Ignis összes ajtaját levágták a katasztrófavédelem munkatársai, a tetejét pedig felhajtották, a Skoda taxi bal első ajtaját szintén le kellett vágni, mint ahogy a Camry mindkét bal oldali ajtaját is. A taxirabló meghalt, valamint sajnos az Ignisben is életét vesztette egy férfi és egy nő, további négy személy pedig megsérült.

a videó a hirdetés után indul

Szinte pontosan egy éve történt hasonlóan megrázó eset az Árpád hídon, akkor egy illegális versenyzés okozta a tragédiát.