Elképesztő sebességgel fejlődik a villanyautók piaca, így ma már nem akkora kihívás a váltás, mint évekkel ezelőtt. Nagyobb a kínálat, a töltőhelyek száma is megugrott, a parkolás is egyszerűbb velük, a védett övezetekbe ingyenes a behajtás, nem kell utánuk regisztrációs adót fizetni, vagyonszerzési illeték nélkül átírhatók, ráadásul kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és casco-szempontból is sokkal egyszerűbb, gördülékenyebb a helyzet.

Az új autót vásárlók is vágynak a váltásra: a Generali Biztosító friss kutatásából kiderült ugyanis, hogy sokkal többen vásárolnának elektromos, vagy plug-in hibrid autót, mint ahányan jelenleg rendelkeznek vele. A válaszadók 16%-a váltana tisztán elektromos, vagy plug-in hibrid meghajtású járműre, méghozzá leginkább fenntarthatósági szempontból: a válaszadók 57%- a környezettudatosság miatt szeretne ilyen járművet vásárolni.

Fontos tényező, hogy egyre többen elismerik a villanyautók fontosságát fenntarthatósági, környezetvédelmi szempontokból: egy 2021-es uniós javaslatban már előterjesztették, hogy 2035-től csak villanyautók állhassanak forgalomba új autóként az EU-ban.

Váltás elektromos autóra: minden 6. magyar vágyik rá, és ma már sokkal egyszerűbb, mint 10 éve (x) 1

EV Casco – Fontosabb, mint hinnénk

Ma több gépjármű-biztosítást kínáló társaságnál érhető el kgfb, illetve casco az elektromos modellek döntő többségére, mégis érdemes tájékozódni a lehetőségeket illetően, hiszen ezek a járművek általában magasabb vételáron vásárolhatók meg, a használat során pedig a szokásostól eltérő kockázatok is jelentkezhetnek. A Generali kínálatában az EV casco már ezekre az igényekre is választ adhat, és az általában felmerülő kockázatokat figyelembe véve ajánl biztosítást az elektromos vagy plug-in autókra, beleértve olyan speciális helyzeteket, mint az akkumulátora lemerülése, vagy meghibásodása esetén segítséget nyújtó Akkumulátor assistance szolgáltatás. Sőt, a Generali EV casco akár másodlagos villámkárra is védelmet kínál, és emellett a töltőkábel lopására is kiterjed a biztosítás.